Nieuws

Published on mei 9th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie UWOON viert 100e gerenoveerde woning in de Zeebuurt

Dinsdag 30 april reikten wij bloemen uit aan de huurders van de 100e gerenoveerde woning in de Zeebuurt. Deze viering betekent ook meteen de afronding van de renovatiefase voor Wouter van Damstraat, Laan 1940-1945 en een gedeelte van Zeestraat.

In 2013 startte UWOON met de renovatie van de vlak na de Tweede Wereldoorlog opgeleverde wijk. De woningen aan de Schrassertstraat werden het eerst aangepakt. Zeker 50% van de huurders besloot terug te keren naar een gerenoveerde woning. Naast de verhuiskostenvergoeding kregen de terugkeerders een tijdelijke wisselwoning elders in de wijk. De overige huurders ontvingen verhuiskostenvergoeding en konden gebruikmaken van stadsvernieuwingsurgentie.

Wij zijn nu zo’n zes jaar bezig met werkzaamheden in de Zeebuurt. Het grootste deel van de huurders keert na renovatie terug in de oorspronkelijke woning of aanvaardt een andere woning in dezelfde wijk. De bewoners zijn gehecht aan hun mooie buurt. De huurders betalen een huurverhoging bij terugkeer, maar door de renovatie zullen de energielasten veel lager zijn.

Het grootste deel van de Zeebuurt is inmiddels gerenoveerd. Er ontstaat een prachtige wijk! Zo’n 65 woningen worden nog aangepakt. Daarnaast wordt de Holzstraat 2 t/m 16 vervangen door nieuwbouw. Het is nog niet bekend wat hier gaat komen, de buurt wordt bij de plannen betrokken. Het ligt voor de hand dat dit toegankelijke woningen worden. De Zeebuurt is, door de ligging bij de voorzieningen in de binnenstad, immers erg geliefd bij ouderen. Maar ook jongere mensen weten de wijk te waarderen. In de afgelopen jaren was 35% van de nieuwkomers jonger dan 40 jaar.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X