Nieuws

Published on juni 4th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie UWOON behoort tot de Top 10 duurzaamheidsprijs 2021

UWOON heeft de zesde plaats bij de duurzaamheidsprijs 2021 behaald.
De duurzaamheidsprijs voor woningcorporaties is tot stand gekomen op basis van open data.

De duurzaamheidsprijs is door Republiq in het leven geroepen om koplopers in de corporatiesector aan te moedigen voor de stappen die zij hebben gezet in het terugdringen van het energiegebruik van woningen. We vergeleken het energieverbruik van het bezit van de corporaties tussen twee opvolgende jaren. De benodigde (open) data is door Republiq opgevraagd bij de drie grootste netbeheerders (Stedin, Enexis en Liander) en het Kadaster. De gegevens zijn verwerkt tot jaarreeksen die met elkaar kunnen worden vergeleken. Op basis van dit vergelijk is de top 50 tot stand gekomen. De top 10 heeft een award in ontvangst mogen nemen.

UWOON behaalt zesde plaats
Woningcorporatie UWOON heeft de zesde plaats bij de duurzaamheidsprijs 2021 bepaald.  UWOON streeft, net als andere corporaties, naar energieneutrale woningen in 2050. Bij nieuwbouw is aardgasloos al het uitgangspunt en energieneutraal het streven. De corporatie investeert in de energiezuinigheid van woningen, onder meer door isolatie en het gebruik van zonnepanelen.

Woningen energieneutraal en aardgasloos maken is nog kostbaar. Om alle ambities waar te maken zijn forse investeringen nodig, tegelijk moeten huurwoningen betaalbaar blijven. Technologische ontwikkelingen zijn van groot belang om bij dit dilemma de juiste keuzes te maken. UWOON volgt dan ook nauwgezet de ontwikkelingen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen.

Fleur Imming, directeur-bestuurder UWOON: “Het winnen van deze prijs is een mooie waardering voor onze inzet in het verduurzamen van onze woningen, maar vooral voor de huurders en de manier waarop zij met energie omgaan. We zijn dus gezamenlijk goed op weg in de opgaves rond duurzaamheid. Daar is deze prijs wel het bewijs van!”

Kees den Dekker, adviseur bij Republiq: “Wanneer we het over duurzaamheid hebben, denken we al snel aan het verminderen van onze CO2-uitstoot. De corporatiesector en haar huurders werken hier hard aan. Bij Republiq vinden we dat de koplopers in de sector een schouderklopje verdienen! Daarom vergelijken wij de CO2 reductie van alle woningcorporaties in Nederland. En de grootste bespaarders, die belonen we ieder jaar met onze duurzaamheidsprijs!”

Voor deze duurzame prijs werkte Republiq samen met InnAut. InnAut is een technische sociale onderneming uit ’s-Hertogenbosch die mensen met afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt naar een baan of opleiding binnen de techniek.

https://www.uwoon.nl/over-uwoon/meer-informatie/nieuws/nieuwsbericht/uwoon-behoort-tot-de-top-10-duurzaamheidsprijs-2021


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X