Nieuws

Published on februari 9th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Vidomes investeert in verduurzaming woningen Hovenbuurt in Zoetermeer

Vorige week ondertekenden woningcorporatie Vidomes en Willems Vastgoedonderhoud een overeenkomst voor de verduurzaming van de 201 woningen in de Hovenbuurt in Zoetermeer Buytenwegh. Er wordt flink geïnvesteerd in de woningen, die daarmee gemiddeld van energielabel C naar A+ gaan. Bovendien krijgen alle huizen een nieuw en fris uiterlijk én komen er nestlocaties voor mussen en vleermuizen.

Vidomes investeert ruim €18 miljoen in de eengezinswoningen in de Hovenbuurt om deze toekomstbestendig en energiezuinig te maken. Zo zorgt Vidomes ervoor dat haar huurders comfortabel en betaalbaar kunnen wonen én levert ze graag een bijdrage aan een schonere wereld.

Energiebesparende maatregelen en een nieuwe uitstraling
Alle woningen worden voorzien van hoogwaardige dak-, spouwmuur- en vloerisolatie. Ook krijgen ze nieuwe kunststof kozijnen met HR++ glas, nieuwe dakpannen en nieuwe dakramen. Het voegwerk wordt vervangen, eventueel aanwezig asbest gesaneerd en er komen nieuwe radiatoren. Bovendien krijgt elke woning 6 zonnepanelen op het dak. Door de maatregelen gaan de woningen van energielabel C naar A+. Dit zorgt niet alleen voor meer wooncomfort, ook de gemiddelde woonlasten dalen.

Ook het uiterlijk van de woningen ondergaat een metamorfose
Zo wordt het entreeportaaltje vervangen en voorzien van inbraakwerend hang- en sluitwerk. Samen met de nieuwe kozijnen en het nieuwe dak met grote overstekken, zorgt dit voor een compleet nieuwe uitstraling. Door de toepassing van 3 verschillende kleurstellingen van de gevelpanelen, kozijnen, ramen en deuren komt er meer variatie in de wijk.

Geliefde plek voor mussen en vleermuizen
De woningen zijn nu ook geliefd onder mussen en vleermuizen. Daarom krijgen de nieuwe daken en gevels ongeveer 300 nestlocaties voor mussen, en ruim 50 voor vleermuizen. Zo zijn de woningen – ook na de werkzaamheden – geschikt voor deze beschermde diersoorten.

In samenspraak met de bewoners
Sinds 2019 voert Vidomes overleg over de werkzaamheden met een klankbordgroep van bewoners. De wensen en klachten zijn geïnventariseerd en verwerkt in een plan dat heeft bijgedragen aan het ontwerp. Zo heeft Vidomes eerst de badkamers, toiletten en keukens laten vervangen omdat er veel meldingen waren over de matige kwaliteit. Deze werkzaamheden zijn in de afgelopen twee jaar uitgevoerd door Van Zanten.

De geplande verduurzaming en het vernieuwde uiterlijk presenteerden Vidomes en Willems afgelopen november aan de bewoners in een modelwoning. Het resultaat van de verbeteringen was hier al te zien. Het enthousiasme onder de bewoners is groot.

Willems Vastgoedonderhoud 
Het nieuwe uiterlijk van de woningen is ontworpen door de architecten van Willems Vastgoedonderhoud. Op basis van eerdere samenwerkingsprojecten voor zowel onderhoud als verduurzaming heeft Vidomes alle vertrouwen in een succesvolle uitvoering.

Planning
De onderhoudswerkzaamheden en energiebesparende maatregelen starten in mei 2022. Volgens de planning duren de werkzaamheden zo’n 20 maanden. Naar verwachting wordt het project in het najaar van 2023 afgerond.

https://www.vidomes.nl/over-ons/actueel/nieuws/vidomes-investeert-in-verduurzaming-woningen-hovenbuurt-in-zoetermeer/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X