Nieuws

Published on augustus 12th, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Vidomes en AM tekenen overeenkomst 36 NOM-appartementen Delft

Vidomes en gebiedsontwikkelaar AM hebben een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling en realisatie van 36 nul-op-de-meter-appartementen in één van de duurzaamste wijken van Delft: de Professor Schoemaker Plantage. Deze woningen zijn geschikt voor ouderen en voor mensen met een beperkte zorgvraag. Volgens planning wordt dit najaar gestart met de bouw. De uitvoering van het project duurt ongeveer een jaar.

Aandacht voor ouderen
Het complex bestaat uit vijf woonlagen met drie tot acht appartementen per laag. Op de begane grond heeft elk appartement een eigen berging. De ruime driekamerappartementen hebben een oppervlakte van circa 75 m2. De woningen zijn goed toegankelijk voor mensen met een rollator of in een rolstoel. In het gebouw komen twee liften. Vidomes wil met deze woningen, bijvoorbeeld met behulp van de seniorenmakelaar, meer doorstroming in woningen verwezenlijken.

Nul-op-de-meter
De appartementen worden – zoals alle woningen in de Professor Schoemaker Plantage – nul-op-de-meter-woningen. Dat wil zeggen dat het energieverbruik van de woningen op jaarbasis nul is: er wordt net zoveel energie opgewekt als verbruikt. Zo komt er een ventilatiesysteem met warmteterugwinning en een bodemwarmtepomp met boiler. De appartementen worden voorzien van vloerverwarming en er komen zonnepanelen op het dak.

Professor Schoemaker Plantage
Deze nieuwe, duurzame woonbuurt wordt gerealiseerd op de oude TNO-locatie naast de TU Delft, het Delftechpark en de wijk Wippolder. De binnenstad ligt op steenworp afstand van de wijk. Alle voorzieningen zijn op slechts tien minuten fietsafstand. De bouw is in handen van BAM Wonen.

Planning
De uitvoering van het project neemt ongeveer een jaar in beslag. De verwachting is dat de appartementen na de zomer van 2021 worden opgeleverd.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X