Nieuws

Published on augustus 19th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Vidomes biedt ‘Wonen met een Plus’: seniorenwoningen met extra voorzieningen

Seniorenwoningen zijn bedoeld om op latere leeftijd zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Hiervoor gebruikt woningcorporatie Vidomes het woonlabel 55+. In aanvulling hierop is nu het ‘Wonen met een Plus’ label ontwikkeld. 

Woongebouwen met dit label hebben extra voorzieningen, maar de basis is altijd een gelijkvloerse woning die ook bereikbaar is zonder trappen. In een woongebouw met dit label kunnen mensen langer en veiliger, zelfstandig thuis blijven wonen.

Criteria voor ‘Wonen met een Plus’ label
Er zijn criteria opgesteld waar woongebouwen met het label ‘Wonen met een Plus’ minimaal aan moeten voldoen. Deze eisen zijn verdeeld in de thema’s: toegankelijkheid, omgeving, ontmoeten en welzijn en zorg. 

Duidelijk herkenbaar

Op dit moment hebben zo’n 36 woongebouwen van Vidomes het label ‘Wonen met een Plus’. In deze gebouwen hangen bordjes om dit label kenbaar te maken. Als een woongebouw dit label heeft, dan wordt dit ook vermeld in de woonadvertentie op Woonnet Haaglanden. Met dit label hoopt Vidomes het voor haar huurders aantrekkelijker te maken langer zelfstandig thuis te wonen. 

Meer informatie over het Wonen met een Plus label vindt u op vidomes.nl/wonenmeteenplus 

https://www.vidomes.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X