Nieuws

Published on april 9th, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Wonen Midden-Delfland levert woningen op in Den Hoorn

Normaal gesproken is het een feestje met tal van belangstellenden  als je de sleutel van je nieuwe woning krijgt. Dat is in deze coronatijd niet mogelijk maar toch was het een bijzonder moment voor de bewoners van de eerste opgeleverde sociale huurwoningen aan de Molensloot in De Kreek in Den Hoorn.

Er kwam alsnog een vrolijk bloemetje op tafel toen Paul Witters van Wonen Midden-Delfland op 1 april jl. de sleutel overhandigde aan de eerste huurders van de woningen in De Kreek fase 1. “Onze huurders hadden de stukken die zij moesten ondertekenen al per post ontvangen zodat ze thuis alles op gemak konden doornemen. Het getekende huurcontract werd in één van de nieuwe nog lege woningen aan een lange tafel gewisseld. Dit uiteraard met het oog op de 1,5 meter afstand die we ook hier respecteerden,” zo vertelt Paul. Daarna ging de kersverse huurder naar zijn of haar nieuwe woning voor uitleg over een paar technische zaken. Op 8 april worden nog eens vijf woningen van een volgend blokje opgeleverd. In totaal gaat het in deze fase om 21 ruime eengezinswoningen en 3 appartementen.

Voorrang voor mensen uit Midden-Delfland
“Van deze woningen zijn er in totaal 13 aangeboden met voorrang voor inwoners uit Midden-Delfland. Het gaat hier om 6 woningen voor starters en 7 voor doorstromers die een huurwoning of een goedkope koopwoning achterlaten.” Zo krijgen ook starters een kans op de woningmarkt. “De woningen werden in februari en maart op Woonnet Haaglanden geadverteerd. Per woning kregen we tussen de 105 en 516 reacties!” 

Dorps karakter
In dit nieuwbouwproject werken de gemeente Midden-Delfland, Wonen Midden-Delfland en ABB Bouwgroep samen. Het totale plan bevat 140 woningen van verschillende typen, waaronder huurwoningen, grondgebonden koopwoningen en appartementen. Alle koopwoningen en appartementen zijn inmiddels verkocht. “De woonwijk De Kreek ligt vlakbij uitvalswegen, aan de rand van Den Hoorn. Het is de eerste  Cittaslow woonwijk van Nederland, met een landelijke uitstraling. De Kreek is waterrijk en krijgt een fleurig bloemenlint om bijen en vlinders aan te trekken. De dorpse voorzieningen en scholen zijn binnen handbereik, de stad is op fietsafstand. Kinderen kunnen heerlijk spelen met natuurlijke materialen en zelfs de ruime parkeerplaatsen zijn groen.  Er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid, biodiversiteit en het voorkomen van wateroverlast. Het gaat om gasloze, energiezuinige woningen met zonnepanelen op het dak. De straatverlichting werkt op zonne-energie en het regenwater wordt via speciale goten en greppels afgevoerd naar de groene gebieden en de kreek. Zo staan klimaat, veilig- en leefbaarheid en energie centraal.” Wat wil een mens nog meer?  

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X