Nieuws

Published on augustus 14th, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Wonen Zuid werkt aan een duurzaam hart voor Treebeek

Direct na de bouwvak starten we in Treebeek, aan het Orionplein, de bouw van de Maatschappelijke Voorziening (MV) én de 30 appartementen die daarboven komen. De MV is een project van de gemeente Brunssum. De appartementen bouwen wij. Tegelijkertijd starten we aan het Treebeekplein de bouw van 48 eengezinswoningen.

Nieuwe appartementen boven de Maatschappelijke Voorziening
De 30 sociale huurappartementen die bovenop de maatschappelijke voorziening komen zijn bedoeld voor een- en tweepersoons huishoudens. We streven hier naar een vitale mix van bewoners. Ze zijn dus bestemd voor mensen vanaf 23 jaar. Marc Schroten: “Wonen doe je niet alleen in een woning, maar in een buurt met een hart. Een hart dat bestaat uit winkels maar ook uit een ontmoetingsplek, en met gezondheidsvoorzieningen. De MV wordt zo’n plek. En het mooiste: je kunt er straks fantastisch boven wonen! Het karakter van Treebeek krijgt hiermee een krachtig fundament voor de toekomst.”

Circulair bouwen
Aan de zuidzijde van het Treebeekplein bouwen wij 48 energie neutrale woningen. Voordat er gebouwd kon worden, werden eerst 96 portieketagewoningen circulair gesloopt. Herbruikbare materialen worden benut voor de vervangende nieuwbouw en de herinrichting van het nieuwe Treebeekplein. Deze werkwijze wordt circulair bouwen genoemd. Op het gebied van circulair bouwen is IBA Parkstad koploper en als zodanig ook betrokken bij Treebeek. 

De bouw van de MV en de woningen start in de week van 17 augustus. De herinrichting van het groene middendeel van het Treebeekplein start naar verwachting in laatste kwartaal van 2020.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X