Nieuws

Published on maart 4th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonbedrijf start renovatie eengezinswoningen in Eindhoven en Geldrop

Woonbedrijf is begonnen met de renovatie in Eindhoven en Geldrop. 1.200 eengezinswoningen uit de jaren 60 worden de komende 2 jaar gerenoveerd en verduurzaamd. 

Woonbedrijf heeft 4 partners geselecteerd volgens de Best Value methode die hiermee aan de slag gaan. Zij doen dit in fases van 75 woningen. De partners doen niet alleen de technische uitvoering, maar zorgen ook voor de bewonerscommunicatie. Bijna 100% van de bewoners van de eerste fase is akkoord gegaan met het renovatieplan, zodat de werkzaamheden in januari in volle vaart van start zijn gegaan.

Start eerste woningen

Bouwcombinatie Groenen van Santvoort heeft de eerste daken vernieuwd in de Eindhovense buurt Jagershoef. Iets verderop in de Generalenbuurt Zuid brengt BAM Wonen nieuwe daken aan. In de Generalenbuurt Noord is Caspar de Haan onderhoud & renovatie gestart met het opknappen van de badkamers, keukens en toiletten. In Geldrop werkt Ballast Nedam Zuid aan de vernieuwing van de daken. Het eerste woonblok daar is zo goed als klaar. Op alle nieuwe daken komen ook zonnepanelen als bewoners dat willen.

Isolatie en verduurzaming

We isoleren het dak en de buitenmuren, plaatsen beter isolatieglas met ventilatieroosters en brengen mechanische ventilatie aan. Bewoners kunnen kiezen voor zonnepanelen en voor een nieuwe keuken, badkamer en/of toilet als deze aan vervanging toe zijn. Voor de energiezuinige verbeteringen betalen ze een huurverhoging.

In totaal worden er 7.000 tot 8.000 woningen gerenoveerd

Met deze 1.200 woningen maakt Woonbedrijf een vliegende start. Benieuwd naar de afzonderlijke projecten? Alle actuele informatie staat op de website van Woonbedrijf


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X