Nieuws

Published on juni 19th, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonbedrijf realiseert 44 huurappartementen voor starters Helmond

Hendriks Coppelmans Bouwgroep en Woonbedrijf hebben overeenstemming bereikt over de realisatie van 44 sociale huurappartementen. Die komen op de hoek van de Kerkstraat Zuid en het Beugelsplein in Helmond. Het gaat om sociale huurappartementen voor 1 of 2 personen. Naar verwachting kan de bouw begin 2021 starten. Als alles volgens planning verloopt zijn de woningen begin 2022 klaar.

Zowel Woonbedrijf als Hendriks Coppelmans vinden het belangrijk dat de woningen betaalbaar zijn. De huurprijs (zonder servicekosten inclusief parkeerplaats) is minder dan €619,00 per maand, dus huurtoeslag aanvragen is mogelijk.  Paul Terwisscha-van Scheltinga, directeur Woonbedrijf: “Woonbedrijf realiseert aan het Beugelsplein goede, betaalbare huurwoningen in het hart van Helmond. Deze woningen zullen zeker bij starters goed in de smaak vallen. Met dit appartementengebouw maken we dit deel van centrum weer levendig.” 

Compact appartement dichtbij alle voorzieningen

De ligging in de Helmondse binnenstad is natuurlijk uitstekend; dichtbij winkels, restaurants en cafés, station en theater. Het woongebouw telt straks 4 woonlagen met elk 11 appartementen in 3 verschillende typen. Er is een lift aanwezig. Alle appartementen hebben 1 slaapkamer, een compacte keuken, woonkamer, badkamer en installatieruimte. Ze hebben vanzelfsprekend gasloze installaties en energielabel A+. De appartementen op begane grond hebben een klein terras dat uitkomt op het binnenterrein. De woningen op de verdiepingen erboven hebben een zogenaamd Frans balkon.

Op het binnenterrein komen de parkeerplaatsen, voor elk appartement 1, de fietsenberging en een containerruimte. Het binnenterrein is via een onderdoorgang met slagboom aan de Zuid Koninginnewal te bereiken. Aan de oostkant van het binnenterrein realiseert Hendriks Coppelmans vier stadsvilla’s (koop).

Voorbereidingen voor de bouw

Voordat de bouw van de woningen start, moet er nog heel wat gebeuren. Op de bouwlocatie staan nu nog de voormalige garage van Van der Meulen en bijbehorende showroom. Deze worden de komende weken leeggehaald en het asbest verwijderd. Vervolgens wordt het gebouw gesloopt en de bodem gereinigd. Daarna maakt Hendriks Coppelmans het terrein klaar voor de bouw van de nieuwe appartementen en stadsvilla’s. René Beks, directeur ontwikkeling & innovatie Hendriks Coppelmans: “Ik ben trots dat het is gelukt om onze grondpositie in te zetten voor de sociale woningbouw. We zijn blij dat Woonbedrijf wil investeren op deze centrumlocatie in Helmond en dat de schop nu eindelijk in de grond kan.”

Ook wethouder Gaby van den Waardenburg is verheugd te zien dat de bouw binnen afzienbare tijd gaat starten. “Al lange tijd zijn er plannen om aan het Beugelsplein appartementen te realiseren. Gelukkig is er nu groen licht, gaat de schop in de grond en krijgt deze centrumplek een mooie invulling. Het beloven duurzame en betaalbare woningen te worden en zijn daarmee een aanwinst voor Helmond.”

Woonbedrijf en Helmond

In Helmond heeft Woonbedrijf in 2019 52 huurwoningen opgeleverd in de Heistraat (Hei Wonen) en in april 2020 31 huurwoningen aan het Judith Leysterplein. Ondertussen is Woonbedrijf ook 76 appartementen op Suytkade aan het bouwen; Spinnerswal en Weversdok. Verder zijn we met de toekomstige bewoners de plannen voor circa 85 huurappartementen aan Oostende aan het uitwerken (OnsOostende).

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
 • Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief

 • Laatste Artikelen

 • Uitgever

  Spoor & Partners
  Postbus 20
  2040 AA ZANDVOORT
  Passage 17
  2042 KS ZANDVOORT
  023- 5740881
  contact@corporatiebouw.nl

X