Nieuws

Published on mei 31st, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonbedrijf start bouw 31 huurwoningen Judith Leysterplein Helmond-Noord

De bouw van 31 huurwoningen aan de Paulus Potterlaan in Helmond is gestart. Op de plek waar twee jaar geleden nog basisschool ‘de Paardenbloem’ stond realiseert Woonbedrijf aan het toekomstige Judith Leysterplein 20 seniorenwoningen en 11 appartementen voor 1 of 2 personen. Het zijn allemaal betaalbare sociale huurwoningen van ongeveer 600 euro per maand. De plannen zijn in samenwerking met Woningbouwvereniging Volksbelang en aannemer Stam + De Koning voorbereid. We verwachten dat de woningen over ongeveer een jaar klaar zijn.

Start bouw

Op vrijdag 24 mei vierden we samen met omwonenden, gemeente, bouwbedrijf, architect en betrokkenen van Woonbedrijf en Volksbelang, de officiële start van de bouw. Wethouder Gaby van den Waardenburg, Arno van Tilburg, directeur van Stam + De Koning Bouw, en Paul Terwisscha van Scheltinga, directeur Vastgoed van Woonbedrijf, legden samen de eerste stenen en klikten enkele bakstenen in elkaar tot een muurtje met de zogenaamde ClickBrick®.

Duurzame woningen, duurzaam gebouwd

De ClickBrick® bakstenen gaan we gebruiken om de gevels van de woningen te bouwen. Deze bakstenen zien er gewoon uit, maar worden niet gemetseld of gelijmd. Ze worden gestapeld en aan elkaar verbonden door een kliksysteem. Het grote voordeel van dit systeem is dat je de bakstenen in zijn geheel kunt hergebruiken. De constructie kan snel en gemakkelijk worden afgebroken en weer opgebouwd. En dan blijft het afval beperkt tot de eventueel beschadigde bakstenen.

Behalve dat de woningen gebouwd worden met herbruikbare bakstenen, zijn het ook energiezuinige, gasloze woningen. De elektrische warmtepomp verwarmt de woningen en zorgt voor warm water. Alle woningen krijgen ook zonnepanelen.

Meer keuze en mogelijkheden in Haverveld

Het nieuwe plein is een mooie invulling van de lege plek die de oude basisschool achterliet, in Helmond-Noord in de buurt Haverveld. De woningen bieden straks meer keuze voor de bewoners: senioren kunnen, als ze naar een gelijkvloerse woning willen, in de buurt blijven wonen. En ook voor jongeren die op zichzelf willen wonen, én voor kleine huishoudens zijn er nu mogelijkheden. In het najaar biedt Woonbedrijf de woningen aan via deze website en en via www.wooniezie.nl. De verhuur van de woningen verloopt in nauwe samenwerking met Woningbouwvereniging Volksbelang. Dat is dus gemakkelijk voor Helmonders die belangstelling  voor de woningen hebben.

Voor alle leeftijden

De 20 seniorenwoningen zijn bestemd voor 60-plussers en liggen aan een hofje. Ze hebben twee slaapkamers, een badkamer, keuken en woonkamer op de begane grond. Boven is nog een kleine bergzolder. De appartementen zijn voor huishoudens met 1 of 2 personen van alle leeftijden. Het appartementengebouw telt drie verdiepingen. Er is geen lift aanwezig, dat houdt de appartementen betaalbaar (minder servicekosten). De appartementen hebben een woonkamer, twee slaapkamers, een badkamer, open keuken en balkon.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X