Nieuws

Published on oktober 13th, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonborg bouwt 36 NOM-woningen in Nieuw-Roden

Op donderdag 1 oktober 2020 ging een nieuwbouwproject van Woonborg in Nieuw-Roden officieel van start. Aan de Burgemeester Bloemersstraat en Madelief vervangen we 36 gezinswoningen uit de 60-er jaren door nieuwe Nul op de Meter gezinswoningen en levensloopbestendige woningen. Door de coronamaatregelen is bij de officiële start slechts een klein aantal genodigden aanwezig. 

Sloop en nieuwbouw in twee fasen

De keuze om de oude woningen niet te renoveren maar te vervangen door nieuwe gezinswoningen en deels levensloopbestendige woningen, werd samen met de bewoners gemaakt. Sloop en nieuwbouw gebeurt in twee fasen. Als alles volgens planning verloopt, zijn de eerste 24 nieuwe woningen in 2021 klaar, de overige 12 worden een jaar later opgeleverd. 

24 woningen Burgemeester Bloemersstraat gesloopt

Inmiddels zijn de eerste woningen aan de Burgemeester Bloemersstraat gesloopt. In opdracht van Woonborg demonteerde sloopbedrijf Bork zoveel mogelijk onderdelen en zorgde ervoor dat materiaal gescheiden werd voor hergebruik. Na de bouwvak startte bouwbedrijf HuneBouw met de inrichting van het bouwterrein en de bekabeling. 

50% van de bewoners keert terug naar oude adres

Zodra de 24 woningen in 2021 opgeleverd zijn, keert 50% van de oorspronkelijke bewoners terug naar het oude adres, tot die tijd wonen ze tijdelijk ergens anders. De overige 50% koos ervoor om te verhuizen naar een ander huis. Zo verhuisde een aantal naar nieuwbouwwoningen van Woonborg aan Boskamp en Secretaris Buiteveldlaan in Roden.

Startmoment op 1 oktober aangepast  

De voorbereiding voor dit project nam drie jaar in beslag. Woonborg werkte hierin steeds nauw samen met de huurders. Tijdens gezamenlijke overleggen werden keuzes samen gemaakt. Ook huurdersorganisatie AH WOON speelde hierin een rol. Om stil te staan bij die samenwerking organiseert Woonborg op donderdagmiddag 1 oktober een startmoment. In verband met corona is daar slechts een klein aantal genodigden bij aanwezig.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X