Nieuws

Published on mei 3rd, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonbron en Nuon halen 2000 woningen van het gas af in Rotterdam-IJsselmonde

Er wordt veel gesproken en geschreven over het gasloos maken van woningen. In Rotterdam gaan Woonbron en Nuon het op grote schaal doen. Dit is bekrachtigd in de grootste warmtedeal die in de bestaande bouw tot op heden is gesloten in Nederland. Vanaf 2020 sluit Woonbron circa 2000 woningen in Rotterdam-IJsselmonde aan op het warmtenet van Nuon. Woonbron kiest daarmee voor een milieuvriendelijk alternatief voor de huidige verwarming op aardgas. Tijdens een feestelijke bijeenkomst zetten Richard Sitton en Alexander van Ofwegen afgelopen donderdag namens respectievelijk Woonbron en Nuon hun handtekening onder het contract.

De heer Van Ofwegen, directeur Nuon Warmte, nam als eerste kort het woord en liet weten trots te zijn dat na een intensief voorbereidingstraject nu een handtekening staat onder een mooie deal waarbij straks de CO2-uitstoot van de circa 2000 betrokken woningen met ruim 75 procent wordt verminderd.

Bij elkaar gaat het om 20 procent van 10.000 woningen die de gemeente Rotterdam in deze collegeperiode aardgasvrij wil maken. Petra de Groene, directeur Duurzaamheid bij de gemeente Rotterdam: ‘Het aardgasvrij maken van deze woningen hier in IJsselmonde is een mooie start van een brede gebiedsaanpak om een groot deel van IJsselmonde van het aardgas te halen.’

Richard Sitton, voorzitter Raad van Bestuur van Woonbron: ‘Dit is een kans om op een betaalbare manier voor onze bewoners en voor ons als corporatie een stap te zetten richting een CO2-neutrale samenleving’. Daarnaast geeft de heer Sitton aan dat hij is blij dat de centrale bewonersvertegenwoordiging (CPRW) van Woonbron dit initiatief steunt en dat er tijdens dit tekenmoment niet alleen een afgevaardigde van de CPRW aanwezig is, in de persoon van de heer Van Neutigem, maar ook leden van bewonerscommissies uit IJsselmonde. Wel benadrukt hij dat de bron van het warmtenet verder moet worden verduurzaamd om de uitstoot van CO2 verder terug te dringen.

Na het tekenmoment werd er een symbolische handeling verricht: Woonbron, Nuon, de gemeente Rotterdam en de centrale bewonersraad van Woonbron draaiden deze donderdag met elkaar in IJsselmonde de gaskraan dicht.

https://www.woonbron.nl/News/1461


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X