Nieuws

Published on april 28th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonbron start nieuwbouw van 64 sociale huur- en 16 koopwoningen in Wielwijk 

Gisteren was de start van de nieuwbouw aan de Cornelis Trompweg en de Van Kinsbergenstraat in handen van Marco Stam, demissionair wethouder van Sport, Wonen en Openbare Ruimte, en Ronald Viergever, gebiedscoördinator Woonbron Dordrecht. Zij sloegen samen de eerste paal van dit nieuwbouwproject waarin Woonbron 64 sociale huurappartementen- en 16 koopwoningen heeft ontwikkeld.  

De nieuwbouw wordt gerealiseerd door BM Van Houwelingen uit Hardinxveld-Giessendam. Alle 64 appartementen komen in de sociale verhuur en biedt Woonbron aan via Woonkeus in 2023. De appartementen bestaan uit 58 driekamerwoningen en 6 vierkamerwoningen. 

Wooncarrière vanuit een sociale huurwoning 

De 16 woningen die in de verkoop zijn gegaan, zijn allemaal verkocht. In overleg met de gemeente Dordrecht heeft Woonbron deze woningen als eerste aangeboden bij huurders in de Drechtsteden die een wooncarrière willen maken van sociale huur naar koop. Door deze overstap naar koop, komen weer sociale huurwoningen vrij op de huurmarkt zodat de doorstroming op gang blijft. 

De cijfers van de doorstroming 

ï       38% (6 stuks) laat een sociale huurwoning achter in de Drechtsteden,

ï       25% (4 stuks) laat een sociale huurwoning buiten de Drechtsteden, 

ï       19% (3 stuks) laat een koopwoning achter met een koopregeling (koopstart, koopgarant e.d.),

ï       19% (3 stuks) laat een koop- of huurwoning uit de markt achter. 

Duurzaamheid nieuwe woningen 

​​​​​​​Naast de eerdere sloop, past Woonbron ook in de nieuwbouw duurzaamheid toe. In het plan is het hergebruik van materialen opgenomen. De bouwput is aangevuld met puin uit de sloop en het beton wordt straks gebruikt om de schanskorven te vullen die als erfafscheiding dienen. Deze schanskorven zorgen samen met de wilde bloemen voor een prettig leefklimaat voor vlinders en bijen. Het inmetselen van vleermuiskasten maakt ook onderdeel uit van het plan. Om de tuinen van de koopwoningen te bewateren worden regentonnen geplaatst die het regenwater opvangen voor hergebruik. Uiteraard voldoen de woningen aan de BENG-norm en worden deze nieuwbouwwoningen aangesloten op het warmtenet van HVC. 

Fotografie Ronald Viergever (l), gebiedscoördinator Woonbron Dordrecht en Marco Stam (r), demissionair wethouder van Sport, Wonen en Openbare Ruimte, slaan de eerste paal .

Fotograaf: Alex Willemsen

Drone beelden: zie hiereen video opname van het project.

Voor meer informatie www.woonbron.nl/vankinsbergen.


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X