Nieuws

Published on oktober 28th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Wooncompagnie levert 54 gasloze woningen op in Middenmeer

‘Ik ben heel blij met deze woning en vind het geweldig dat ik zo energiezuinig woon. Het geeft me het gevoel dat ik iets bijdraag aan het milieu en aan de toekomst van mijn kleinkinderen.’ Dat zijn de woorden van Cora van Weeren (68). Cora is één van de bewoners van de in totaal 54 gasloze sociale huurwoningen die Wooncompagnie onlangs opleverde in hartje Middenmeer. ‘We wekken zelfs energie op, dat vind ik mooi,’ aldus Cora.

De gasloze woningen prijken op vier locaties in Middenmeer. ‘Dit project ademt duurzaamheid,’ zegt Verhuisadviseur Simon Laan van Wooncompagnie. ‘De woningen beschikken over een warmtepomp, een warmte-terugwinsysteem en zijn optimaal geïsoleerd. Zo goed geïsoleerd zelfs, dat ventilatie het toverwoord is. Door goed te ventileren wordt de lucht in huis droger en warmt de woning eerder op. Op het dak liggen bovendien vier zonnepanelen. Dit alles zorgt voor zeer lage energielasten.’

Volop energie
‘Deze woning bespaart energie en gééft mij energie,’ zegt bewoonster Cora van Weeren. ‘De ruimte, het licht, de locatie: ik leef hier helemaal op. Na mijn echtscheiding kreeg ik last van depressies, maar sinds ik hier woon, gaat het veel beter met me. Wooncompagnie heeft over alles goed nagedacht. Zo is er beneden een slaapkamer met een extra badkamer. Ik kan hier dus altijd blijven wonen.’

Ook Nel Visser (68) is tevreden met haar nieuwe stek ‘Ik woonde ooit vierentwintig jaar met plezier op steenworp afstand van deze plek. Toen ik hoorde dat Wooncompagnie hier een plan ontwikkelde, was ik meteen enthousiast. Dat de woning gasloos is, spreekt me erg aan. Niet alleen omdat hiermee het milieu wordt gespaard, ook vanwege het feit dat gasloos stoken en koken heel veilig is.’

Meer keuzeopties
Wooncompagnie voorzag de woningen standaard van een inductiekookplaat en afzuigkap. ‘Koken op inductie was even wennen, maar inmiddels kan ik er goed mee overweg,’ zegt Nel. Binnen dit project hadden de bewoners, bij wijze van pilot, meer keuzeopties dan gebruikelijk. ‘Zo mochten we zelf de keuken samenstellen,’ zegt Cora. ‘Ik koos voor diepe laden, een andere kraan en keukenverlichting.’

Strak behang en graszoden
Ook konden de bewoners ervoor kiezen de wanden vóór de oplevering te laten voorzien van strak, wit scanbehang. ‘Ik maakte daar voor een deel gebruik van,’ zegt Nel, wijzend op de muur boven de trap. Een andere optie was het deel van de tuin dat niet is betegeld, te laten voorzien van graszoden. Nel: ‘Ook daar heb ik voor gekozen, nu is de tuin meteen klaar.’

Wooncompagnie draagt betaalbaarheid en duurzaamheid hoog in het vaandel. ‘Binnen het project in Middenmeer vloeien deze twee zaken mooi samen,’ aldus Simon Laan.   

Klik hier voor meer informatie 


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X