Nieuws

Published on juli 12th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Wooncompagnie bouwt 96 nieuwe sociale huurwoningen in Purmerend

Aan de Toon Dupuisstraat in het Wagenweggebied in Purmerend komen nog eens 26 sociale huurappartementen erbij. De eerste paal van deze 26 woningen werd vandaag in een hoog tempo geslagen door wethouder Thijs Kroese, directeur-bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie en Gem Bot, directeur van Bot Bouw. Ook in het Wagenweggebied, maar dan aan de Lambertus Huisengastraat, verrijzen momenteel ook drie nieuwe appartementengebouwen met 70 sociale huurwoningen. Dat brengt de teller maar liefst op 96 nieuwe sociale huurwoningen.

Bouwen, en wel zo snel mogelijk
‘Wooncompagnie wil de nieuwbouwproductie de komende jaren flink opschroeven. Daarbij verliezen we de kwaliteit niet uit het oog’, aldus Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie. ‘Dat dit alleen maar gaat lukken als we goed samenwerken met gemeenten, zoals hier in de gemeente Purmerend, is overduidelijk. De snelheid waarmee Wooncompagnie nieuwbouwprojecten kan realiseren is één op ‘één gekoppeld aan de beschikbaarheid van bouwlocaties waar (ook) sociale huurwoningen gebouwd worden’.

Prioriteit college
Het bouwen van nieuwe woningen is een van de prioriteiten van het huidige college. 
Voor diverse doelgroepen, dus zowel goedkope sociale huur, middenhuur, betaalbare koop, en duurdere woningen. In het Wagenweggebied worden momenteel 131 nieuwe woningen gebouwd. Bij alle plannen moet minimaal dertig procent bestaan uit sociale huur.

‘Hiermee hopen we een achterstand in te halen, maar we zijn er nog niet. Er gebeurt nu ontzettend veel in het Wagenweggebied, wat voor de huidige bewoners niet altijd fijn is, maar wel hard nodig. De urgentie voor nieuwe huurwoningen in Purmerend blijft onverminderd hoog, zeker nu de koopsector te maken heeft met enorm stijgende prijzen’, aldus wethouder Thijs Kroese.

Een nieuwe en levendige stadse wijk
De appartementengebouwen in het Wagenweggebied worden gerealiseerd door Bot Bouw uit Heerhugowaard. Het Wagenweggebied wordt de komende jaren getransformeerd van bedrijventerrein naar een levendige stadse wijk.

De in totaal 96 sociale huurwoningen leveren een goede en noodzakelijke bijdrage aan de sociale huursector. Hier krijgen straks heel veel nieuwe woningzoekenden een fijne plek.

https://wooncompagnie.nl/actueel/in-hoog-tempo-96-nieuwe-sociale-huurwoningen-in-purmerend-erbij/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X