Nieuws

Published on oktober 29th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Wooncompas en gemeente Ridderkerk vieren eerste oplevering NOM woningen

Aan de Acaciastraat in Ridderkerk-West heeft woningcorporatie Wooncompas drie bestaande en bewoonde eengezinswoningen omgebouwd naar ‘Nul op de Meter’ woningen (NOM). Het zijn de eerste in bewoonde staat aangepakte NOM woningen in de gemeente Ridderkerk. Dat viert Wooncompas op 28 oktober samen met bewoners, omwonenden, wethouder Japenga van de gemeente Ridderkerk en de bouwer Renolution.

Verbouwing in bewoonde staat
Een NOM woning is een woning waarvan het energieverbruik op jaarbasis nul is. Door gebruik te maken van slimme energiebesparende en energieopwekkende oplossingen kunnen we dit bereiken. Zo zijn de gevels en de daken van de woningen compleet vernieuwd, de woningen hebben als het ware een nieuwe en goed geïsoleerde jas gekregen. Op het dak liggen zonnepanelen die energie opwekken. De verbeterde isolatie en nieuwe installaties zorgen ervoor dat de opgewekte energie voldoende is voor het verbruik van de woning. Tijdens de verbouwing van ongeveer acht weken bleven de bewoners gewoon in hun huis wonen. Dat was uiteraard ingrijpend, maar is vooral door de positieve inzet van de bewoners goed verlopen. Eind juli zijn de woningen afgesloten van het gasnet en zijn het officieel NOM woningen.

Toekomst
In de komende jaren gaat Wooncompas meer bestaande woningen verbouwen naar NOM. Ook nieuwe woningen bouwt zij alleen nog maar energieneutraal of bijna energieneutraal. Hiermee sluit Wooncompas aan bij de ambitie van de overheid dat in 2050 alle gebouwen in Nederland CO2-neutraal moeten zijn. Ook de gemeente Ridderkerk wil zich conformeren aan deze doelstelling en heeft mede daarom bijgedragen aan dit project dat uitgevoerd is door bouwer Renolution.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X