Nieuws

Published on mei 16th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

1

Corporatie Woonconcept bereikt hoogste punt nieuwbouw Gerard Doustraat Meppel

Donderdag 9 mei heeft wethouder Koning samen met toekomstige bewoonster Loes de laatste kap geplaatst. Daarmee is officieel het hoogste punt bereikt bij de bouw van de 42 energieneutrale woningen aan de Gerard Doustraat. Een mijlpaal die samen met de andere bewoners werd gevierd.

Uniek moment

Extra eengezinswoningen voor de inwoners van Meppel, die ook nog eens heel duurzaam zijn. ‘Een mooi moment om samen met de toekomstige bewoners te vieren’, zegt Roelof Smit, manager Vastgoed bij Woonconcept. ‘We zetten ons samen met de gemeente Meppel in om de wachttijd voor een sociale huurwoning te verkorten. De bouw van deze 42 woningen is een stap in de goede richting. Dankzij de goede samenwerking met de gemeente Meppel kunnen we deze betaalbare woningen op die locatie bouwen’.


Een rondje door het huis

Voor het eerst lopen de toekomstige bewoners een rondje door één van de woningen in aanbouw. Elke woning is uniek, de kleur van de gevels en inrichting van de keuken en badkamer, daarin had elke bewoner de vrije keuze. En zo ontstaat er een kleurrijke rij woningen, midden in het groen, die in december klaar moeten zijn. De gemeente gaat samen met bewoners aan de slag om het groenplein rondom de woningen vorm te geven.


De laatste kap
Een bijzonder moment, om gezamenlijk de laatste kap te plaatsen, zegt wethouder Koning van de gemeente Meppel. “Als wethouder zet ik mij in om de kwaliteit van het centrum en de woonwijken hoog te houden. En ik vind het ook belangrijk dat er meer huurwoningen gebouwd worden om de wachtlijsten korter te maken. Door de goede samenwerking met Woonconcept doen we een stap in de goede richting, daar ben ik blij mee. De wijk Koedijkslanden is een levendige en groene wijk en de toekomstige bewoners zijn zichtbaar tevreden met het vooruitzicht om hier te mogen gaan wonen”.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlOne Response to Corporatie Woonconcept bereikt hoogste punt nieuwbouw Gerard Doustraat Meppel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X