Nieuws

Published on juni 4th, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonconcept bouwt 34 nieuwe sociale huurwoningen in Meppel

Onlangs sloeg Trebbe in opdracht van woningcorporatie Woonconcept de eerste paal voor 34 energiezuinige sociale huurwoningen aan de Randweg in Meppel. In juni gaan deze woningen in de verhuur op www.thuiskompas.nl.

Hans Veldman is projectleider bij Woonconcept en staat met een glimlach op de zonnige bouwplaats: “Het is fijn dat we samen, veilig aan de slag kunnen, ook in deze tijd. Er is veel vraag naar sociale huurwoningen in Meppel, voor (kleine) eengezinswoningen moet je best een tijd ingeschreven staan. Daarom bouwen we extra woningen bij. Eerst al in de Koedijkslanden en Nieuwveense Landen en nu gaan de vakmannen ook hier aan de slag.”

Wouter Huuskes is directeur bij Trebbe en ook verheugd met de eerste paal. “Het succes van dit project zit voor mij, tot nu toe, in de openheid en het oog voor elkaars belangen. Mooi dat we op deze wijze aan elkaars succes bijdragen.”

Betaalbare woningen in een groene buurt
Op de plek, naast het gebouw waar voorheen Stad & Esch gevestigd was, worden in de komende maanden 34 woningen gebouwd. De woningen zijn verdeeld over zes blokken en vormen samen een groene, ruim opgezette buurt. Er is veel aandacht besteed aan het uiterlijk van de woningen zodat ze goed passen bij de bestaande wijk.

Gasloos en heel energiezuinig
De woningen zijn heel energiezuinig en gasloos. Dit betekent dat de woningen evenveel energie opwekken als dat er bij normaal gebruik wordt verbruikt. Ze worden voorzien van zonnepanelen en zijn heel goed geïsoleerd. Lees meer over deze woningen.

Binnenkort in de verhuur op www.thuiskompas.nl
In juni kunnen woningzoekenden reageren op de woningen op www.thuiskompas.nl. Sinds 28 april staan de beschikbare huurwoningen van alle Drentse corporaties op die site. Woningzoekenden kunnen zich gratis inschrijven. Mensen die eerder ingeschreven stonden bij Woonconcept, kunnen hun inschrijving activeren op www.thuiskompas.nl via de mail die ze hebben ontvangen. De bouw van de woningen is in de laatste week van mei gestart. Als het goed gaat, wordt de laatste woning eind dit jaar nog opgeleverd.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X