Nieuws

Published on oktober 5th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonconcept zet 32 nieuwe woningen aan de Nijeveenseweg in de verhuur

Een dubbele primeur

“Het is de eerste keer dat we levensloopbestendige woningen bouwen in Meppel”, vertelt Hans Veldman, projectmanager bij Woonconcept. “En het is ons eerste Bouwstroom Noord project.” Het project ligt tegen de Nieuwveense Landen aan. “We bouwen 5 blokken woningen. En van elk blok is 1 woning, levensloopbestendig. In dit geval betekent dit dat er een badkamer en een slaapkamer op de begane grond is.”

In de verhuur via Thuiskompas

De woningen worden aangeboden via Thuiskompas. Dat is de site die Woonconcept, en alle andere Drentse corporaties, gebruiken om hun woningen aan te bieden. De huurprijs is € 633,25, verlaagd naar de aftoppingsgrens. Dat betekent dat bewoners over de hele huurprijs, huurtoeslag kunnen aanvragen. De levensloopbestendige woningen zijn bedoeld voor woningzoekenden van 55+ of mensen die om een andere reden gelijkvloers moeten wonen. “De bouw begint over 2 weken, maar voordat we starten bieden we de woningen al aan”, gaat Hans verder. “Op die manier kunnen bewoners zelf hun keuken en tegels voor de badkamer uitkiezen.”

Passend bij het gebied, comfortabel & betaalbaar

Het ontwerp van de woningen is gemaakt door Peters & Lammerink Architecten uit Hengelo en sluit aan bij de vooroorlogse woningen die al aan de Nijeveenseweg staan. Niek van der Aa, projectmanager bij Trebbe vertelt dat de woningen vanuit een intensieve samenwerking zijn ontwikkeld. “Woonconcept en Trebbe werken al langer samen. Ook deze woningen hebben we samen ontwikkeld, ditmaal vanuit Bouwstroom Noord. Vanuit Bouwstroom Noord gaan we voor betaalbare sociale huurwoningen, ook in woonlasten voor de bewoner.” De woningen worden nul-op-de-meter. “Dit betekent dat de woningen evenveel energie opwekken, als dat er bij normaal gebruik wordt verbruikt”, vertelt Niek. De woningen zijn goed geïsoleerd en krijgen een bodemwarmtepomp in combinatie met balansventilatie. Met de warmtepomp wordt de woning verwarmd, maar kan de woning ook gekoeld worden. “Door samen te werken en door slimme en vernieuwende technieken in te zetten, wonen de bewoners straks comfortabel, met een lage energielast. Zo kunnen de bewoners straks echt trots op hun thuis zijn.”
Over twee weken start het boren van de bronnen voor de warmtepompen, begin november wordt dan gestart met de bouw van de woningen. Naar verwachting worden begin volgend jaar de kappen geplaatst en levert Trebbe de eerste woningen in het voorjaar op aan Woonconcept.

Over Bouwstroom Noord

Bouwstroom Noord is een unieke samenwerking van vijf woningcorporaties en bouwpartijen. We bundelen woningbouwprojecten, kennis en kunde om passende sociale huurwoningen betaalbaar te houden én de nieuwbouwproductie te realiseren. We standaardiseren, evalueren en leren. Zo bouwen we steeds slimmer en efficiënter. Eind 2021 is het eerste project gestart in Leek. Dit project is het derde dat van start gaat.

https://www.woonconcept.nl/News/2262/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X