Nieuws

Published on februari 2nd, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonconcept start bouw nieuwbouwwoningen Bloemenbuurt Meppel

Tot en met 31 januari 2021 kunnen woningzoekenden, op www.thuiskompas.nl, reageren op 77 nieuwbouwwoningen die Woonconcept gaat bouwen in de omgeving Acasiastraat, Lijsterbesstraat en Bloemstraat.

Hanneke Kroes-Nawijn is projectleider bij Woonconcept en is trots op de nieuwe inrichting van de wijk: “In de afgelopen jaren is samen met omwonenden en de wijkvereniging een beeldkwaliteitsplan opgesteld voor de Bloemenbuurt. De woningen worden op een andere manier op de kavels gezet en ook het openbaar gebied wordt anders ingedeeld. De Bloemenbuurt komt er dus heel anders uit te zien, waarbij groen en leefgenot een belangrijke invulling hebben gekregen.”

Een groene impuls voor de wijk
Op de plek waar voorheen beneden-bovenwoningen stonden, worden in de komende maanden 77 nieuwe eengezinswoningen gebouwd. De woningen zijn zeer geschikt voor 1 á 2-persoonshuishoudens en kleine gezinnen. De woningen zijn verdeeld over verschillende blokken en vormen samen een groene, ruim opgezette buurt. Er is veel aandacht besteed aan het uiterlijk van de woningen zodat ze goed passen bij de bestaande wijk.

Ruimte voor keuze nieuwe bewoners
Door de woningen nu al aan te bieden voor verhuur, krijgen nieuwe bewoners de kans om mee te denken met bijvoorbeeld de inrichting van de keuken. “Iedere nieuwe bewoner heeft een andere behoefte. Als we nieuwe bewoners tijdens de bouw al betrekken ontstaat er ruimte om mee te denken over bijvoorbeeld de kleur en indeling van de keuken. Op deze manier proberen we een zo passend mogelijke oplossing te bieden voor maximaal woongenot,” aldus Hanneke.

Gasloos en heel energiezuinig neutraal
De 12 blokken met woningen zijn heel energiezuinig en gasloos. Dit betekent dat de woningen evenveel energie opwekken als dat er bij normaal gebruik wordt verbruikt. Ze worden voorzien van zonnepanelen en zijn heel goed geïsoleerd.

De bouw is gestart
Aannemer Roosdom Tijhuis is inmiddels gestart met de bouw van de woningen. In de voorlopige planning worden de eerste woningen rond de zomer van 2021 opgeleverd. De oplevering van de laatste woningen staat gepland voor december 2021.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X