Nieuws

Published on september 11th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonconcept viert hoogste punt project Steenwijk-West

Dinsdag 3 september hebben 3 toekomstige bewoners en de uitvoerder van de bouw de vlaggen gehesen op de bouwplaats. Daarmee is officieel het hoogste punt bereikt bij de bouw van de 8 koopwoningen en 19 energieneutrale sociale huurwoningen aan de Piet Heinstraat, Vondelstraat en de Van Speykstraat. Een mijlpaal die samen met de andere toekomstige bewoners en betrokkenen werd gevierd.

Een nieuwe buurt, een nieuw thuis
“De mensen om u heen zijn de mensen die u gedag zwaait als u straks ’s morgens wegrijdt. En waar u soms in de avond een pakketje ophaalt, dat zij voor u hebben aangenomen van de bezorger.” Nicole Peeters, directeur-bestuurder bij Woonconcept, feliciteerde de aanwezige toekomstige bewoners met hun nieuwe woning. “Deze mensen gaan samen een nieuwe buurt vormen in een bestaande woonwijk waarin koop en huur door elkaar is gebouwd. Betaalbare huurwoningen die ook nog eens energieneutraal zijn. Dat vinden we belangrijk, want energiekosten zijn een flink deel van de woonlasten”, glimlacht Nicole.

Voor het eerst in ‘hun nieuwe huis’
De toekomstige bewoners van de huurwoningen lopen voor het eerst een rondje door één van de woningen in aanbouw. Zichtbaar tevreden en enthousiast bekijken ze hoe hun nieuwe huis er uit komt te zien. De eigenaren van de koopwoningen mochten opnieuw hun woning bezichtigen en zien uit naar de oplevering. “De woningen waren gelukkig heel snel verkocht, maar de oplevering komt iets later dan verwacht. We bedanken de kopers dan ook voor hun geduld”, vertelt René Wennemers, directeur van WVG Ontwikkeling B.V., ontwikkelaar van het plan.

Prettig wonen in Steenwijk-West
“Al een aantal jaren zijn we samen met Woonconcept en bewoners bezig om Steenwijk-West te vernieuwen, zegt wethouder Marcel Scheringa van de gemeente Steenwijkerland. “Met deze nieuwe woningen zetten we weer een goede stap. Een nieuwe buurt waarin koop en huur naast elkaar is gebouwd. Zo ontstaat er een diverse wijk waarin alle mensen prettig wonen. Maar niet alleen het huis is belangrijk, de omgeving ook. Als de huizen klaar zijn, richt de gemeente in overleg met de buurt de openbare ruimte, zoals de straat, parkeerruimte en het speeltuintje, verder in. Bewoners zijn alvast van harte uitgenodigd om daar straks over mee te denken.”

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X