Nieuws

Published on juni 24th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonconcept bereikt hoogste punt bij nieuwbouw Adriaan Baasstraat in Hoogeveen

Op 20 juni is het ‘hoogste punt’ feestelijk gevierd in de Adriaan Baasstraat. Daar worden 21 eengezinswoningen en 12 beneden-bovenwoningen gebouwd, bedoeld voor de sociale verhuur. Johan van de Willige van Roosdom Tijhuis en Ina Blaauwgeers van Woonconcept hadden de eer. “We zijn blij met de voorspoedige bouw van deze energieneutrale nieuwbouwwoningen. Fijn om over een paar maanden bewoners blij te kunnen maken met de sleutel van hun nieuwe thuis”, glimlacht Ina.

33 nieuwbouwwoningen

De nieuwbouw komt op de plek van 32 beneden-bovenwoningen die in 2021 zijn gesloopt. Roosdom Tijhuis bouwt deze nieuwe, duurzame woningen. “We bouwen onze woningen voor een groot deel met prefab-elementen. Zo worden de daken en traptorens bij ons in de werkplaats gemaakt en worden de funderingsbalken en betoncasco’s door onze leverancier rechtstreeks naar de bouw geleverd. Zo ondervindt de buurt er zo min mogelijk hinder van en zijn we niet of nauwelijks afhankelijk van weersinvloeden” vertelt Johan van de Willige van Roosdom Tijhuis.

Verschillende type woningen

Er zijn beneden-bovenwoningen en eengezinswoningen in aanbouw. ‘Dat doen we omdat naar beide typen woningen vraag is. Er zijn in de Verzetsbuurt veel beneden-bovenwoningen gesloopt en eengezinswoningen teruggebouwd. Maar juist ook naar woningen met een lagere huurprijs, zoals de beneden-bovenwoningen, is veel vraag. Daarom bouwen we ook dit type woning terug in deze wijk”, vertelt Ina Blaauwgeerts, assetmanager bij Woonconcept. De beneden-bovenwoningen kennen een andere huurprijs dan de eengezinswoningen. “Het is een beetje een ‘ouderwets’ woningtype. Maar deze nieuwe beneden-bovenwoningen zijn hartstikke modern, energieneutraal en dusdanig geïsoleerd dat geluidsoverlast niet aan de orde zal zijn. We zijn er heel trots op”, zegt Ina.

Alle woningen zijn verhuurd

De nieuwbouwwoningen worden verhuurd via Thuiskompas, de site waarop Woonconcept de beschikbare woningen adverteert. Er zijn veel reacties binnengekomen. Een inschrijving bij Thuiskompas is gratis en daarmee kunnen woningzoekenden reageren op de beschikbare woningen van alle Drentse woningcorporaties.

Een proef met goedkopere huurprijs

De beneden-bovenwoningen worden met voorrang verhuurd aan jongeren onder de 23 jaar. Jongeren onder de 23 kunnen huurtoeslag aanvragen tot een bedrag van €442,46. De huur wordt voor hen verlaagd naar dat bedrag. Wordt de huurder 23 jaar? Dan verandert de huur naar de oorspronkelijke huurprijs. Huurders van 23 jaar of ouder kunnen dan huurtoeslag aanvragen over het hele bedrag. Zo is het huren van deze woningen voor jongeren extra aantrekkelijk.

https://www.woonconcept.nl/News/2245/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X