Nieuws

Published on september 21st, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woondiensten Aarwouden start verduurzaming Langeraar

Begin dit jaar is Woondiensten Aarwoude gestart met haar ambitieuze verduurzamingsprogramma van de eerste 500 woningen. De eerste fase bestaat uit 104 sociale huurwoningen in Leimuiden, Woubrugge en Langeraar.

BAM Wonen levert 51 verduurzaamde woningen aan de Drechtlaan in Leimuiden op aan Woondiensten Aarwoude. De 51 woningen zijn getransformeerd naar nul-op-de-meter en losgekoppeld van het gas. Na Leimuiden is BAM Wonen gestart met het verduurzamen van dertig woningen in Langeraar. Mevrouw Kögeler, een enthousiaste bewoner van project Leimuiden, heeft  hiervoor symbolisch een gevelelement overgedragen aan de heer en mevrouw Verlaan, bewoners van project Langeraar. 

Mevrouw Kögeler geeft aan: “Ik heb de aanpak en de goede communicatie van zowel Woondiensten Aarwoude, als van BAM als zeer prettig ervaren. Daarnaast heeft mijn woning niet alleen een prachtig nieuw jasje aan de buitenkant gekregen, maar ben ik er ook qua wooncomfort enorm op vooruit gegaan, waarbij we op het vlak verduurzaming ook nog eens ons steentje bijdragen. Kort samengevat; wat mij betreft dus een zeer geslaagd project!”

De 30 huurwoningen in Langeraar krijgen een identieke aanpak als de 51 huurwoningen uit de jaren zestig in Leimuiden. De woningen worden in bewoonde staat gerenoveerd naar nul-op-de-meter (NOM). Een mooie transformatie die resulteert in duurzame, comfortabele en veilige woningen met een nieuwe uitstraling tegen dezelfde woonlasten.

Bewoners ontzien
BAM Wonen voert de verduurzaming uit in bewoonde staat. Om bewoners zo veel mogelijk te ontzien worden werkzaamheden zo gepland dat ze het minste overlast veroorzaken. Door het gekozen concept worden de gevels, daken en de energiemodule geproduceerd in de fabriek en prefab aangeleverd op de bouwplaats. Wat overblijft is aftimmering en installatiewerk. Hierdoor wordt de overlast voor de bewoners zoveel mogelijk beperkt. Als het toch even te hectisch is, kunnen onze huurders terecht in een zogeheten ‘rustwoning’.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X