Nieuws

Published on mei 24th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonforte heeft huurwoningen in Zwammerdam opgeknapt

Het eerste deel van het grootonderhoud van 51 huurwoningen in de Zwammerdam is afgerond. Met een mooi eindresultaat. De nieuwe voordeuren en nieuwe kleuren op de kozijnen zorgen voor een frisse en eigentijdse uitstraling.

Aannemer Rutges Vernieuwt is in opdracht van Woonforte de afgelopen zeven maanden in de Buitendorpstraat, Vinkebuurt en Spoorlaan aan de slag gegaan. Ze hebben keukens, badkamers en toiletten vernieuwd. Al het nog aanwezige enkelglas is vervangen door dubbel HR++glas.
Woonforte heeft ook alle bestaande open verbrandingstoestellen laten verwijderen en vervangen door veilige en comfortabele cv-installaties. Voor een beter binnenklimaat zijn ventilatieroosters en is mechanische ventilatie toegevoegd. Met deze maatregelen verbetert het comfort en de brandveiligheid in de woningen.

Metamorfose

De woningen hebben nieuwe voordeuren in drie verschillende kleuren. De huurders hebben individueel gekozen voor een van de kleuren: antracietgrijs, fluweelrood en donkergroen. De nieuwe kleur op de kozijnen is dezelfde als de voordeur. Dat knapt mooi op!

Tweede fase vanaf augustus

Begin dit jaar is de ontheffing van de flora- en faunawetgeving binnengekomen voor het buitenwerk. Met het plaatsen van tijdelijke nest- en verblijfkasten voor vleermuizen en mussen in de omgeving kunnen we in het najaar starten met de tweede fase. Vanaf augustus gaat de corporatie aan de slag met dakisolatie, spouwisolatie, en er komen zonnepanelen op het dak. Woonforte vindt het belangrijk om oog te houden voor dalende woonlasten voor huurders. Daarom blijft de corporatie investeren in energiebesparende maatregelen. Met alle genoemde isolatiemaatregelen kunnen bewoners flink besparen op hun energierekening.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X