Nieuws

Published on januari 8th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonforte levert eerste NOM-woningen in Alphen aan den Rijn op

Deze elf ruime eengezinswoningen zijn de eerste nul-op-de-meter-woningen in Alphen aan den Rijn. De nul-op-de-meter-woning is zeer goed geïsoleerd. Kou en tocht krijgen geen kans de woning binnen te komen. Daarnaast wekt de woning zelf energie op met de zonnepanelen. Dat is voldoende energie die nodig is voor het verwarmen van de woning en het gebruiken (zoals koken en douchen). Een gezin dat bewust met energie omgaat, heeft dan geen energiekosten. De hoeveelheid energie zit in een ‘bundel’, vergelijkbaar met een belbundel. Als de afgenomen hoeveelheid energie niet wordt overschreden, zijn er geen energiekosten verder. Wordt deze wel overschreden, dan betaalt de bewoner alleen de extra afgenomen energie. Met de energiemonitor en de slimme meter krijgen de nieuwe bewoners inzicht in het energieverbruik.

De nieuwe bewoners van de Concertweg betalen naast de maandelijkse huur ook een bedrag als EnergiePrestatieVergoeding. Dit is een maandelijks bedrag van 125 euro. Daarmee dekt de corporatie een deel van de extra investering die zij heeft gedaan voor de nul-op-de-meter-woningen. Zelfs met de EPV zou het totaal aan woonlasten voor de nieuwe bewoners lager moeten zijn in vergelijking met een even grote woning.

Deze NOM-woningen zijn gebouwd volgens het concept MorgenWonen van VolkerWessels. Het resultaat is een duurzame woning van hoge kwaliteit zonder gasaansluiting.

Woonforte vindt duurzaamheid heel belangrijk en zet hiermee een stap verder in het verduurzamen van haar woningbezit. Op 4 januari start de inschrijving voor de nieuwe, zeer energiezuinige huurwoningen aan de Concertweg. Naar verwachting ontvangen de nieuwe huurders vanaf half februari de sleutels.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X