Nieuws

Published on maart 20th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonforte renoveert 199 woningen Akkerwinde en Boterbloemweg

Vandaag hebben Sander Willems, directeur van Willems Vastgoedonderhoud en Frans Kooiker, directeur-bestuurder a.i. van Woonforte het contract ondertekend voor de renovatie van 199 woningen in Akkerwinde en Boterbloemweg Woonforte investeert in energiebesparende maatregelen. Daarbij krijgen de woningen nieuwe, geïsoleerde gevels, waardoor ze er straks veel mooier gaan uitzien. De uitvoering start in juni van dit jaar.

De keuze voor energiebesparing staat voorop. De corporatie laat bij de woningen (gebouwd in 1976) een combinatie van zes energiemaatregelen uitvoeren. Hiermee gaat het energielabel van de woningen van label C naar minimaal A+. Woonforte kiest ervoor om hiermee de woonlasten voor de huurders te verlagen. Woonforte investeert in dit project ruim € 100.000 gemiddeld per woning, en in totaal ruim 20 miljoen euro.
De 199 woningen in Akkerwinde en Boterbloemweg zijn verdeeld in drie soorten: 6 rolstoelgeschikte woningen (eenlaags woning), 79 tweelaags woningen en 114 drielaags woningen.

 Volledige isolatie van de woningen

De woningen krijgen zowel dak- als vloerisolatie en er komen nieuwe kunststof kozijnen met daarin goed geïsoleerd glas. De woningen krijgen ook nieuwe, volledig geïsoleerde voor-, zij- en achtergevels. Deze prefab gevels, met daarin de kozijnen en de deuren, komen direct kant-en-klaar van de fabriek.
Door de afwerking van de gevels met steenstrips krijgt het geheel een moderne en frisse uitstraling. Bloemen Architecten uit Alphen aan den Rijn heeft samen met de bewoners gekozen voor twee kleurvarianten steenstrips voor meer afwisseling in de wijk.

 Mechanische ventilatie met warmte-terugwin-installatie

In alle woningen komt een warmte-terugwin-installatie, waarmee de warmte van de woning wordt hergebruikt. Ook zo besparen de bewoners energie en dus geld. Een goede ventilatie en voldoende toevoer van frisse, zuurstofrijke buitenlucht is van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

 Elke woning 14 zonnepanelen

Op het dak komen 14 zonnepanelen. De opbrengst van de zonnepanelen gaat direct naar de huurder zelf. Gemiddeld een derde van de energierekening bestaat uit kosten voor elektriciteit. Met de opbrengst van deze zonnepanelen gaan huurders hierop flink besparen.

 Onder de naam van SlimOnderhoud

Woonforte heeft het verbeterplan uitgedacht samen met Willems Vastgoedonderhoud en Bloemen Architecten. Aannemer Willems Vastgoedonderhoud voert de renovatie verder uit in samenwerking met Twinstone, Dit gebeurt onder de naam van SlimOnderhoud. Twinstone draagt zorg voor alle bewonerszaken. Naast communicatie en informatie verzorgen zij ook de bewonersbegeleiding tijdens de uitvoering. Er vindt regelmatig overleg plaats met een klankbordgroep van bewoners.

Artist impressies: Bloemen Architecten

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X