Nieuws

Published on maart 29th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

4

Corporatie Woonforte start bouw 15 bijzondere woningen in Boskoop

Woonforte start in de week van 22 maart met de bouw van 15 nieuwe eengezinswoningen in Boskoop. Op de locatie van de voormalige Ichtusschool tussen Weegbree en Klaverblad in Boskoop komen 15 nieuwe huurwoningen. Het zijn bijzondere eengezinswoningen met op de begane grond een slaapkamer én badkamer.

De corporatie is blij dat ze deze maand kan starten met de bouw. Het project liep bijna twee jaar vertraging op door de regelgeving rondom Pfas en stikstof én een bezwaarprocedure.

Duurzaam wonen

Het kleine bouwproject bestaat uit drie woonblokken, met in totaal 15 woningen. Het zijn nul-op-de-meterwoningen met zonnepanelen en een warmtepomp. Deze zeer energiezuinige, gasloze woningen zijn geschikt voor senioren en kleine gezinnen, eventueel met een gezinslid met een handicap.

De nieuwe huurders betalen een energieprestatievergoeding (EPV) aan de corporatie. Dit is een bedrag dat zij betalen voor de energiezuinige woning. De huurder krijgt daarvoor een comfortabele en duurzame woning tegen niet of nauwelijks stijgende energiekosten. Bij het huurcontract is een aparte EPV-overeenkomst gevoegd. Hier staat welke energieprestatie de woning bij normaal gebruik moet leveren.

Start bouw

Woonforte heeft aan aannemer Vink Bouw de opdracht gegeven om deze bijzondere woningen neer te zetten. Vanaf maandag 22 maart starten het bouwrijp maken van de grond en het inrichten van de bouwplaats. Voorafgaand aan het heien vindt een bouwkundige schouw plaats van de woningen die rondom de bouwplaats liggen. Het slaan van de eerste paal staat gepland voor de week van 16 april.

Start verhuur

De verhuur zal medio mei starten via de website van Huren in Holland Rijnland. Geïnteresseerden moeten ingeschreven staan als woningzoekende.

Naar verwachting ontvangen de huurders van de nieuwe woningen eind van dit jaar de sleutels van hun nieuwe woning.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nl4 Responses to Corporatie Woonforte start bouw 15 bijzondere woningen in Boskoop

  1. Pingback: Woonforte | www.woonforte.nl | Inloggen - Inlogn.nl

  2. Pingback: Woonforte | www.woonforte.nl | Inloggen - Inlogn.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X