Nieuws

Published on september 17th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonforte start bouw huurwoningen in Stationsgebied

Woensdag 11 september gaven de ontwikkelaar Green, wethouder van As, Henk Driessen van Loostad Vastgoedontwikkeling en directeur-bestuurder Frans Kooiker van Woonforte het startsein voor de bouw van het multi-functionele gebouw op de voormalige NUON-locatie. Het gebouw heet vanaf deze feestelijke bouwstart: De Ampère.

In de Ampère komen 121 appartementen en een commerciële plint. Woonforte is eigenaar van de appartementen. Daarvan zijn 58 woningen bedoeld voor cliënten van 2 zorgpartijen: Ipse-De Bruggen en Philadelphia. Deze zorgwoningen krijgen ook een gemeenschappelijke huiskamer, kantoorruimte en een dagactiviteitencentrum.  

Sociale huur en middeninkomens

De overige 63 appartementen gaat Woonforte grotendeels verhuren als sociale huurwoning. De corporatie gaat ook enkele woningen beschikbaar stellen voor huishoudens met een middeninkomen. De woningen hebben 2 of 3 kamers en variëren in grootte van 60 tot 100 m2. Ze zijn bijna allemaal anders. Woningzoekenden hebben dus veel keus.  

Directeur-bestuurder Frans Kooiker memoreerde 11 september 1820 toen Andre-Marie Ampère ontdekte hoe sterk het magnetisch veld rond een stroomdraad is. Hij sprak de hoop uit dat het nieuwe gebouw als een magneet op de ontwikkeling van het stationsgebied gaat werken. Aan het woongenot zal dit niet liggen. Met het station en de winkels van het centrum dichtbij moet dit zeker gaan lukken en kunnen de nieuwe huurders zich vanaf eind december 2021 thuis voelen in dit prachtige mooie gebouw.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X