Nieuws

Published on augustus 22nd, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonforte start met fase II grootonderhoud Zwammerdam

Woonforte gaat 51 huurwoningen in Buitendorpstraat, Vinkebuurt en Spoorlaan grondig isoleren en op de daken komen zonnepanelen. De werkzaamheden starten deze week.

De komende maanden gaat de corporatie weer aan de slag. De daken worden vernieuwd, er komen nieuwe dakgoten en regenpijpen en elke woning wordt goed geïsoleerd.   

Bij de start van fase I vorig jaar kon de Provincie Zuid-Holland geen vergunning verlenen voor de energiebesparende maatregelen door de Flora- en Faunawet. De aanwezigheid van broedende vleermuizen en mussen die hier ook overwinterden, dwarsboomde de planning voor de genoemde buitenwerkzaamheden. Door de eerder aangebrachte, tijdelijke nest- en verblijfkasten in fase I kon de provincie nu wel de vergunning afgeven. Al eerder in fase I zijn de huurwoningen opgeknapt met nieuwe keukens, badkamers en toiletten, is schilderwerk uitgevoerd en mechanische ventilatie toegevoegd.

Isolatiemaatregelen voor betere energieprestatie

Woonforte vindt het belangrijk om oog te houden voor dalende woonlasten voor huurders. Daarom blijft de corporatie investeren in energiebesparende maatregelen. De woningen krijgen spouw- en dakisolatie. Ook gaat Woonforte gratis zonnepanelen op de daken plaatsen. In combinatie met de in fase I geplaatste HR++ beglazing en de nieuwe voordeuren gaan de bewoners flink besparen op hun energierekening.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden in december afgerond.

Kik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X