Nieuws

Published on maart 6th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonforte verhuurt eerste NOM-woningen in Alphen aan den Rijn

Op 4 maart 2019 ondertekenden de nieuwe huurders van de woningen aan de Concertweg hun huurcontract. Met de ontvangst van de sleutels zijn zij de eerste bewoners van deze ruime, eerste nul-op-de-meter-woningen in Alphen aan den Rijn.

Duurzaam

Elke woning is uitstekend geïsoleerd en alle ramen zijn voorzien van drielaags isolatieglas. Er is een duurzame warmtepomp in plaats van een cv-ketel, die warmte uit de buitenlucht haalt. De woningen hebben geen gasaansluiting. De combinatie met de vloerverwarming biedt een comfortabel binnenklimaat. De woningen zijn nul-op-de-meter. Met het grote aantal zonnepanelen op het dak krijgt de woning voldoende capaciteit om met een gemiddeld energieverbruik (2 volwassenen/1 kind) quite te draaien. Dat betekent dat naast de energieprestatievergoeding er verder geen energieverbruikslasten zijn en dat de bewoners duurzaam en kostenbesparend wonen.

Aangenaam

Vorige week was in het nieuws dat veel woningen met een warmtepomp niet warm worden op koude dagen. Deze nieuwe woningen hebben daar geen last van. De combinatie van vloerverwarming, warmtepomp en extreme isolatie maken dat de woningen ook op koude dagen lekker warm zijn.

CO2-neutraal

Woonforte volgt de komende jaren de technologische ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Waar dat kan, zet de corporatie maatregelen in om het woningbezit stap voor stap te verduurzamen, op weg naar CO2-neutraal in 2050. Of dat gaat lukken, hangt mede ook af van hoe snel en hoe trefzeker de ontwikkelingen gaan voor duurzame maatregelen.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X