Nieuws

Published on september 25th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonforte voorziet 1.000 woningen van gratis zonnepanelen in 1 jaar

Vanaf september 2018 legt Woonforte zonnepanelen op de daken van eengezinswoningen. Afgelopen week kreeg de duizendste woning van Woonforte een zonnepaneleninstallatie. En dat is een derde van het totaal aan woningen met zonnepalen in Alphen aan den Rijn. Met dit project maakt Woonforte de bestaande eengezinswoningen energiezuiniger. Dat is goed voor de portemonnee van de huurder en voor het milieu.

Miljoeneninvestering

Woonforte investeert bijna 20 miljoen in de zonnepaneleninstallaties voor 3.000 eengezinswoningen. De woningcorporatie legt de panelen op daken die geschikt zijn voor het opvangen van de zon. Geen bomen, ramen of dakkapellen in de weg en een stevige dakconstructie. Woonforte startte in september 2018 met 500 panelen. Jaarlijks komen er zo’n 650 woningen bij. Het project is in 2022 klaar. De Zoncorporatie voorziet de woningen van de zonnepanelen.

Duurzame toekomst

Woonforte werkt hard aan het duurzaam maken van woningen. De nieuwbouwwoningen worden vanaf nu gasloos gebouwd en in onderhoudsprojecten worden de eengezinswoningen goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen.

Experiment

Woonforte voert ook experimenten uit waaronder een batterij in een appartementencomplex aan de Groningenstraat. Vanaf het begin van 2019 staat daar een batterij die de opgewekte zonne-energie opslaat. De algemene verlichting en de lift werken na zonsondergang nu ook op zonne-energie. Dat scheelt in de servicekosten. Op de display van de batterij kunnen bewoners precies zien hoeveel energie er is opgewekt. Het mooie van dit project is dat het een initiatief is van bewoners uit het complex.     

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X