Nieuws no image

Published on augustus 13th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie WoonFriesland levert 26 nieuwe huurwoningen op in Stiens

Eerste bewoners blij met nieuwe woning. De eerste huurders hebben voor de bouwvak de sleutel van hun nieuwe woning gekregen. In september krijgen de andere huurders de sleutel van hun nieuwe duurzame, sociale huurwoning. 

Met de nieuwe huurwoningen komen wij als het sociaal verhuurbedrijf tegemoet aan de grote en nog steeds toenemende vraag naar betaalbare sociale huurwoningen in de gemeente Leeuwarden. De huizen zijn gasloos en met label A+ energiezuinig en zeer geschikt voor starters en gezinnen met kinderen. Wij investeerden ruim 6 miljoen euro in de bouw van deze woningen. 

Aannemingsmaatschappij Friso, onderdeel van Friso Bouwgroep uit Sneek, is de bouwer van de 26 huurhuizen in Stiens. Het is een levendige plaats, met zeer goede voorzieningen en goede verbindingen met het nabijgelegen Leeuwarden. Het functioneert daarom als belangrijke forenzen plaats en is erg populair bij huurders van WoonFriesland. Wij verwachten hier dan ook een aanhoudende vraag naar huurwoningen. 

Monumentale NS Remise

De nieuwe huurwoningen bevinden zich op het voormalige spoorwegemplacement van de Nederlandse Spoorwegen (NS). Dit ligt aan het spoor van de vroegere lijn tussen Leeuwarden en Anjum, in het centrum van Stiens. De architectuur en bouwvorm van de woningen refereren hieraan. De rij huizen heeft namelijk de vorm van een locomotief met wagons. Twee huizen representeren de locomotief en zijn daarom hoger dan de andere. Hierdoor hebben ze een ruimere zolder en grotere ramen op de verdieping. De andere huizen stellen de wagons voor. 

Overweldigende belangstelling 

Tijdens het adverteren was er, met gemiddeld 240 reacties per woning, een overweldigende belangstelling voor de nieuwe huurwoningen. Mogelijk heeft de grote interesse ermee te maken dat mensen graag een tuin (voor en achter) willen en een plek om te parkeren. 

https://www.woonfriesland.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X