Nieuws

Published on oktober 3rd, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie WoonFriesland start bouw 12 woonwagenwoningen in Drachtstercompagnie 

Blije en opgeluchte gezichten tijdens de bewonersbijeenkomst donderdagavond 22 september in Drachtstercompagnie. Samen met de gemeente Smallingerland presenteerden wij, in samenwerking met de Bewonersraad, de definitieve planning voor de komst van de sociale huur woonwagenwoningen aan de Kromme Wyk. Daarmee gaat voor veel aanwezige bewoners een langgekoesterde wens in vervulling. 

Duurzaam, gasloos en energiezuinig, klaar voor de toekomst

“De woonwagenwoningen zijn speciaal voor ons ontwikkeld. De nieuwe bewoners beschikken straks over een zeer goed geïsoleerde, gasloze woning, die is voorzien van zonnepanelen, en een warmtepomp”, vertelt onze directeur-bestuurder Sigrid Hoekstra. “Daardoor zijn ze een stuk duurzamer en energiezuiniger dan de meeste standaard woonwagens. Zeker gezien de stijgende energieprijzen is dit een behoorlijk voordeel voor de nieuwe bewoners.” 

“Onze gezamenlijke inzet voor het realiseren van nieuwe, moderne en betaalbare woonwagenwoningen in Drachtstercompagnie betaalt zich uit”, knikt wethouder Robin Hartogh Heys van de Lier trots. “Hiermee creëren we samen met WoonFriesland, duurzame en betaalbare woonruimte voor woonwagenbewoners die niet zelf in woonruimte op de standplaats kunnen voorzien.”

Gebouwd in de fabriek

Van de twaalf nieuwe woonwagenwoningen worden er elf door ons verhuurd. Eén kavel is gekocht door een particuliere bewoner. Wel worden ze alle twaalf door Qomplex gebouwd. 

Dat gebeurt in de fabriek in Dokkum. Daarna starten de woonwagenwoningen aan hun eenmalige reis naar Drachtstercompagnie. Volgens planning start de plaatsing van de woningen eind week 47. Daarna moeten ze nog aangesloten worden op de nutsvoorzieningen.

Samen aan de slag 

De voorbereidende werkzaamheden voor de infrastructuur aan de Kromme Wyk zijn grotendeels klaar. Het voormalige woonwagenterrein wordt bouwrijp gemaakt en geëgaliseerd. Daarna wordt de asfaltlaag en straatverlichting aangebracht. 
De Bewonersraad, gemeente en de bewoners gaan in oktober samen aan de slag met maken van plannen voor de woonomgeving.

Voor de kerstdagen

Zoals het nu lijkt krijgen de bewoners halverwege december de sleutel overhandigd. Met de oplevering in december is het project nog voor het einde van 2022 afgerond. “Ons doel is dat de bewoners de kerstdagen in hun nieuwe woning kunnen vieren”, vertelt Hoekstra. “Hierbij zijn we uiteraard afhankelijk van tijdige levering van bouwmaterialen en de medewerking van de nutsbedrijven voor de aansluiting van water en elektriciteit.”

Lange adem

De gezamenlijke inspanning om twaalf woonwagenstandplaatsen aan de Kromme Wyk te realiseren, kent een lange voorgeschiedenis. Al sinds 2015 wordt er gesproken over de plannen om op deze locatie nieuwe woonwagenwoningen te realiseren. Hoekstra: “Ik ben vooral blij voor de bewoners dat e.e.a. nu eindelijk gerealiseerd gaat worden.” “Het geduld van de toekomstige bewoners is flink op de proef gesteld”, geeft wethouder Hartogh Heys van de Lier toe. “Met de sleuteloverdracht in december willen we dit hoofdstuk met z’n allen feestelijk afsluiten.”

https://www.woonfriesland.nl/over-ons/nieuws-pers/de-bouw-van-12-woonwagenwoningen-in-drachtste


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X