Nieuws

Published on april 3rd, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonfriesland start bouw duurzame gasloze nieuwe huizen Hurdegaryp

Corporatie Woonfriesland is gestart met de bouw van 18 woningen in Hurdegaryp. De huizen worden gasloos gebouwd en functioneren daarom volledig op elektriciteit.

Ook worden zonnepanelen geplaatst. De totale investering bedraagt ruim 3 miljoen euro en voor de zomervakantie worden de eerste woningen opgeleverd. 

Open keuken en ruime badkamer

In de nieuwbouwwijk in de straat It Súd worden 6 huizen gebouwd en aan De Kolk komen er 12. De huurwoningen zijn voorzien van een open keuken. Op de eerste verdieping komen 3 slaapkamers en is een ruime badkamer aanwezig. Op de tweede etage komt een zolderruimte die met een vlizotrap bereikbaar is. De huurprijs van deze woningen bedraagt 607 euro per maand. 

Duurzaamheid hoog in het vaandel 

Omdat de woningen niet worden aangesloten aan het gasnet betekent dit onder andere dat de nieuwe bewoners koken op elektra. De huizen worden verwarmd door een warmtepomp en ook worden op ieder dak 12 zonnepanelen geplaatst. Met deze investering werken wij aan goed en betaalbaar wonen voor onze huurders. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit staat hierbij voorop.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X