Nieuws

Published on september 17th, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woongoed Zeist geeft ‘Flat 11’ een compleet nieuw en duurzaam jasje

Wat een verschil! Met het weghalen van de eerste steigers wordt in één oogopslag duidelijk wat een enorme transformatie ‘Flat 11’ doormaakt. De zestig jaar oude flat aan de Prinses Margrietlaan in Zeist past na oplevering geheel in het karakter en de uitstraling van de groene wijk Kerckebosch. Bovendien is het appartementengebouw bij oplevering begin 2021 bijna energieneutraal.

Hoger wooncomfort, lagere energierekening

De gehele flat krijgt een nieuw, duurzaam jasje. Dan moet je denken aan onder andere isolatie, kunststof kozijnen en triple glas. En het dak ligt vol met zonnepanelen. Ook in hun appartement gaan bewoners erop vooruit. Zowel qua comfort als met een lagere energierekening. Alle woningen krijgen een nieuwe, ruimere keuken en een nieuwe badkamer en toilet. De enorme schuifpui naar het balkon zorgt voor een optimaal uitzicht en veel lichtinval. Bovendien gaan de woningen van het gas af. Elke woning krijgt een eigen installatie voor comfortabele verwarming, warm water en frisse lucht.

Pilot project

De renovatie van flat 11 is een pilot project. Naast de investering door Woongoed Zeist stelde de gemeente Zeist een bijdrage van 1 miljoen euro beschikbaar voor de extra verduurzaming van het gebouw. De renovatie laat goed zien hoe je met duurzaamheid om kunt gaan in een oude flat. Het vernieuwde appartementengebouw is energiezuiniger dan de gemiddelde nieuwbouwwoning. De ervaringen die in dit project worden opgedaan, komen van pas bij andere projecten in Zeist en de regio Utrecht.

Nu halverwege, oplevering begin 2021

De eerste helft van het project is nu gereed. Inmiddels wordt door Coen Hagendoorn Bouwgroep gewerkt aan de tweede helft van het gebouw. Ook de entree krijgt een upgrade, de lift wordt vernieuwd en de oude bergingen vervangen door nieuwe bergingen. Oplevering is voorzien in het eerste kwartaal van volgend jaar.

Wijkvernieuwing Kerckebosch Zeist

De gemeente Zeist en woningcorporatie Woongoed Zeist werken samen aan het levensloopgeschikt maken van Kerckebosch Zeist. Nieuwe of verbeterde voorzieningen komen in een bosrijke wijk waarin 1.000 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen en types worden ontwikkeld, waaronder 58 prachtige vrije kavels. Voor de uitvoering van de plannen richtten de gemeente en Woongoed Zeist de Wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch (WOM) op. 

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X