Nieuws

Published on september 26th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woongroep Marenland viert voortgang bouw 95 nieuwe huurwoningen

Vrijdag 20 september vierde Woongroep Marenland samen met toekomstige bewoners, Bouwgroep Dijkstra Draisma en Bouwbedrijf van Wijnen de bouw van 95 nieuwe huurwoningen in Appingedam. Dat gebeurde op de vier verschillende locaties. De 95 woningen worden veilig, comfortabel, duurzaam, toekomst- en aardbevingsbestendig.

Met de oplevering van deze woningen heeft Woongroep Marenland een eerste stap gezet in de grootschalige vernieuwing Opwierde-Zuid. Gerke Brouwer, directeur-bestuurder van Woongroep Marenland, over de nieuwbouw: “We vinden het belangrijk dat onze huurders veilig wonen. Met deze projecten bieden we daar invulling aan en daar ben ik trots op.”

Carrousel

Voor het feestje werden alle toekomstige bewoners van de nieuwe woningen uitgenodigd. Op iedere locatie voerden bewoners samen met uitvoerders een feestelijke handeling uit, zoals het metselen van een muur en het symbolisch dichtdraaien van de gaskraan. Meneer Waalkes, toekomstige bewoner van de Focco Uccemalaan, kan niet wachten om te verhuizen en laat trots zijn huis zien: “Het wordt een prachtig huis. En het gaat heel snel nu de bouw is begonnen!”

Bouwen voor de sloop uit

De nieuwbouw van deze woningen is de eerste aanzet voor veel bouwwerkzaamheden in de wijk Opwierde-Zuid. Het bijzondere aan deze nieuwbouw is het zogenaamde ‘bouwen voor de sloop uit’. In de wijk Opwierde-Zuid worden 233 woningen gesloopt en 184 nieuwe woningen teruggebouwd. De 49 woningen die hier minder worden teruggebouwd, worden buiten de wijk gebouwd. Hierdoor hoeven bewoners uit de wijk maar één keer te verhuizen.

In opdracht van Woongroep Marenland bouwt Bouwgroep Dijkstra Draisma de woningen aan de Opwierderweg, Patrimoniumstraat en Focco Ukenalaan. Architectenbureau Van Manen & Zwart heeft de woningen ontworpen. Van Wijnen bouwt de woningen aan de Emmastraat, met het woonproduct Fijn Wonen en zijn ontworpen door TWA Architecten.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X