Nieuws

Published on december 22nd, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonkracht10 levert 29 nieuwe duurzame woningen op aan Sumatralaan Zwijndrecht

Maandag 19 december organiseerde woningcorporatie Woonkracht10 een feest voor de bewoners van de Indische buurt om de oplevering van de 29 nieuwe, duurzame huurwoningen aan de Sumatralaan te vieren.

Liesbeth Groeneveld, directeur-bestuurder van Woonkracht10 opende het opleverfeest met een korte speech. Zij sprak haar waardering uit voor de CombiRaad – de huurderorganisatie van Woonkracht10 – de bewonersadviesgroep (BAG). De leden van de raad en de adviesgroep zetten zich tijdens de voorbereiding en voortgang van dit project in voor het belang van de bewoners. Ook benadrukte zij het doel van de ontwikkeling van deze wijk: “Diztrikt wordt het nieuwe levendige hart van Zwijndrecht. De komende tien jaar pakken we het gebied groot aan en richten we het opnieuw in. Zo geven we een positieve impuls aan de leefbaarheid en het realiseren we een duurzame leefomgeving”.

Buurtbewoners en andere genodigden

Naast Liesbeth Groeneveld waren ook de Zwijndrechtse wethouder Robert Kreukniet en Chris Kuijpers, directeur-generaal Volkshuisvesting en Bouwen bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken, aanwezig. De Woningbouwimpuls (Wbi) van het Rijk heeft bijgedragen aan de totstandkoming van deze woningen.

Robert Kreukniet benadrukte tijdens deze mijlpaal: “Het is een heel mooi project. We zijn ook blij dat de bewoners hier nu kunnen wonen. De snelheid waarmee dit gerealiseerd is, is indrukwekkend. Maar we zijn er nog niet, we blijven bouwen in en aan de Indische Buurt. Ik ben ook blij met de sociale cohesie die nu ontstaat en natuurlijk dat we dit samen doen als gemeente en woningcorporatie. Vooral voor de bewoners”.

Waarop Chris Kuijpers nog een toevoeging had: “De Woningbouwimpuls is juist bedoeld om versneld betaalbare woningen in projecten. Het is echt noodzaak dat woningen sneller worden gebouwd, zodat mensen niet lang op een nieuwe betaalbare woningen hoeven te wachten. Zwijndrecht geeft met de Indische buurt het goede voorbeeld.”

Foodtrucks met rendang en frietjes

Ruim 60 bewoners en andere genodigden konden na de opening genieten van een frietje, Indonesische lekkernijen en vers gezette koffie. Bewoner Johan verzorgde de officiële opening door het lint door te knippen. Hét startschot voor een fijne leefomgeving van de enthousiaste bewoners en de start van fase 2 en 3 van de ontwikkelingen in de Indische buurt. Op naar de bouw van de volgende 100 woningen.

Foto: Bewoner Johan knipt lintje door. Links van hem staat Bestuurder van Woonkracht10 Liesbeth Groeneveld, rechts wethouder Robert Kreukniet (foto: Lopke van de Reijt)

www.woonkracht10.nl


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X