Nieuws

Published on november 7th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonkracht10 start bouw 20 sociale huurappartementen Alblasserdam

Op het terrein van de voormalige kantine van korfbalvereniging CKC in Alblasserdam is begonnen met de bouw van 20 nieuwe sociale huurappartementen.
Woonkracht10 sloeg daarvoor woensdagmiddag 2 november samen met aannemer Bébouw Midreth en wethouder De Gier de eerste paaltjes. 


‘In Alblasserdam kan Woonkracht10 onvoldoende kwalitatief goede appartementen met een lift aanbieden. Met de bouw van deze 20 appartementen zorgen we ervoor dat huurders met een middeninkomen kunnen doorstromen naar een compacte, comfortabele en levensloopbestendige woning. Daardoor komen er bestaande woningen vrij voor starters die een sociale huurwoning zoeken. Dit past in de afspraken die we daarover met de gemeente hebben gemaakt’, zegt Ruurd Breddels, manager Vastgoed van Woonkracht10. Wethouder Freek de Gier sluit daarbij aan: ‘Er is een groot woningtekort en daardoor blijven mensen te lang zitten in huizen die niet goed passen bij hun persoonlijke omstandigheden. Daarom is het goed dat hier nu daadwerkelijk nieuwe woningen komen. Zo komt de doorstroom op gang. Het is fijn dat we dit in goede samenwerking met Woonkracht10 zo snel hebben kunnen realiseren.’

Duurzaam en snel bouwen
Het nieuw complex bestaat uit drie woonlagen en voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen. De driekamerappartementen zijn extra geïsoleerd en onder meer voorzien van een warmtepomp, zodat de energierekening beperkt kan blijven. Bébouw Midreth, onderdeel van VolkerWessels, ontwikkelt en bouwt de woningen. De oplevering staat gepland voor najaar 2023. Dat de bouwtijd zo kort is, komt door de bouwtechniek die de aannemer toepast: alle bouwonderdelen worden volgens het MorgenWonen Plus Appartementen concept vooraf geproduceerd en compleet aangeleverd op de bouwplaats. Klunder Architecten uit Rotterdam tekende voor de architectuur van het appartementencomplex in de wijk Kinderdijk.

Van idee naar uitvoering
De gemeente Alblasserdam en Woonkracht10 hebben nauw samengewerkt om de ideeën over de herontwikkeling van het terrein tot uitvoering te kunnen brengen. Een bestemmingsplanwijziging was nodig omdat de plaats van de voormalige sportkantine geen woonbestemming had. Onder andere naar aanleiding van inspraakavonden wordt de buitenruimte van het appartementencomplex zo groen mogelijk ingericht. Zo komt er een groene buitenruimte aan de zuidkant van het appartementencomplex (de Boezem). En langs de parkeerplaats aan de noordkant van het complex wordt groen toegevoegd.

Smart Delta Drechtsteden
Woonkracht10 is partner van Smart Delta Drechtsteden, een samenwerking tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven in de Drechtsteden om ruimtelijk en economisch slim vooruit te komen. Een van de doelen is bijvoorbeeld: nieuwe woningen die passen bij de behoeften van huidige en toekomstige inwoners. De 20 nieuwe sociale huurappartementen in Alblasserdam zijn dan ook een mooie stap voor een meer divers woningaanbod en om doorstroming op gang te brengen.

https://www.woonkracht10.nl/News/3170/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X