Nieuws

Published on juli 8th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonpalet levert 2000ste woning op

Woensdag 30 juni gaat de geschiedenis in als de dag waarop Woonpalets 2000ste woning opgeleverd werd. Niet door een woonconsulent van Woonpalet, wel door wethouder Ewout Suithoff. Hij overhandigde de sleutel van de woning aan de huurder Sophie Douze en onthulde daarna samen met haar de gevelplaquette.

Woonpalet (toen nog Stichting Woningbouw Zeewolde geheten) bouwde haar eerste woning in 1984 aan Flevoplein 10. Het bouwtempo in die tijd lag hoog, want krap zeven jaar later leverde Woonpalet al haar 1000ste woning op, Citroenvlinder 61. Vanaf dat moment naar de oplevering van de 2000ste woning vandaag, De Hors 15, telt precies 30 jaar. Omgerekend bouwde Woonpalet dus in de achterliggende periode 33 woningen per jaar. Gemiddeld, want er waren uitschieters met jaren waarin Woonpalet tot wel 250 nieuwbouwwoningen onder handen had. Carolien van Rijen, directeur-bestuurder: ‘De bouwgeschiedenis van Woonpalet laat zien dat Woonpalet zich altijd dynamisch heeft gevoegd in de organische groei van Zeewolde. Het heeft geresulteerd in het telkens bouwen van woningen in evenwichtig samengestelde wijken. En dat continueren we in de toekomst. In de mix van duurdere, middeldure en goedkope woningen, blijven wij graag – in dat laatste segment – ons aandeel leveren, in het tempo dat de gemeente voorstelt, passend bij de vraag.’

De 2000ste woning staat in het nieuwbouwproject De Duinen, in de Polderwijk.

https://www.woonpalet.net/News/2114/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X