Nieuws

Published on mei 15th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonpartners start met 60 NOM-eengezinswoningen in gemeente Zuidplas

Op woensdag 8 mei zijn de handtekeningen gezet voor de realisatie van het project in Esse Zoom. Dit nieuwbouwproject wordt gebouwd in Nieuwerkerk aan den IJssel. De grond is door de gemeente Zuidplas overgedragen aan de projectontwikkelaar Dura Vermeer. Dura Vermeer realiseert in opdracht van Woonpartners de 60 sociale huurwoningen. Klimaatgarant beheert de duurzame energiebronnen.

Het is voor Woonpartners het eerste nieuwbouwproject in Nieuwerkerk aan den IJssel. René Mascini, directeur-bestuurder van Woonpartners, is blij met de nu bereikte resultaten: “Als woningcorporatie dragen wij bij aan het klimaatakkoord. We kiezen nu voor 60 NOM-woningen in de sociale sector. De energiebronnen voor de woningen bestaan uit een individuele bodem warmtepomp, een warmte-terugwin-unit en zonnepanelen. Zij zorgen ervoor dat er net zoveel energie wordt opgewekt als de toekomstige huurders normaal gesproken verbruiken. De huurders betalen daarvoor naast de huur een energieprestatievergoeding”.

Wethouder Jan Hordijk: “De gemeente Zuidplas heeft een hoge ambitie om woningen in snel tempo te realiseren, maar daar heb je partners voor nodig die meedenken over betaalbare en duurzame woningen. Met Dura Vermeer en Woonpartners kunnen we ook doorpakken. Ik ben ervaringsdeskundige als het gaat om NOM-woningen. Het is wennen om goed om te gaan met je energieverbruik; een slimme meter helpt wel. Maar ik ben blij dat de bijdrage aan duurzaam wonen niet alleen maar is weggelegd voor een ‘happy few’. Iedereen, ook huurders in de sociale sector, zijn nu in de gelegenheid om aan de transitie mee te doen.”

Samenwerking met partners

Dura Vermeer ontwikkelde samen met Stevast Baas & Groen de woningen. David Snelleman, directeur van Dura Vermeer tekende de contracten. “Het is niet de eerste keer dat we met Woonpartners een mooi project realiseren.” licht Dick Boelen van Dura toe, “Ik ben al vanaf 2012 met dit project bezig. Na een korte presentatie ging Woonpartners gelijk mee met de plannen. Wij gaan uit van een strakke planning. In de maand juni beginnen we met het grondwerk en daarna gaan we gelijk heien. We hopen rond de zomer 2020 de woningen in fases op te leveren. Uiteraard staat kwaliteit voorop”.

Voor de juiste begeleiding en het beheer van de energiebronnen werkt Woonpartners samen met Klimaatgarant. Het is een goede partner met veel ervaring op dit gebied. Willem Bastein van Klimaatgarant: “In korte tijd is er een kanteling geweest van ‘Elektra is bijzonder’ naar ‘Gas is verboden’. Wij gaan ook samen met Woonpartners de huurders voorlichten hoe ze het best met de installaties om kunnen gaan. Het blijft wennen maar bewoners zijn meestal erg enthousiast als ze het systeem begrijpen”.

60 eengezinswoningen

Er komen 60 eengezinswoningen verdeeld in 8 rijen bestemd voor de sociale huur. De tussenwoningen zijn identiek, de hoekwoningen hebben dezelfde plattegrond, maar hebben extra ramen. Alle woningen hebben een voor- en achtertuin met een berging. De grootte van de woningen is 95 vierkante meter in gebruiksoppervlakte en verdeeld over 2 woonlagen en een kap op de 2e etage. Er zijn 3 slaapkamers en een zolderruimte. De woningen zijn geschikt voor gezinnen van drie of meer personen.

Locatie Esse Zoom

In de nieuwbouwwijk komen ongeveer 550 grondgebonden woningen. Deelgebied ‘Esse Zoom Laag’ heeft, als overgangsgebied tussen stedelijk en open landschap, een landelijke sfeer door de ruime en gevarieerde planopzet geënt op het slagenlandschap met korte blokken, veel water in de vorm van bestaande (verbrede) watergangen en groenstructuren.

Esse Zoom ligt aan de zuidwestkant van Nieuwerkerk aan den IJssel en is verdeeld in buurtjes. Het deelgebied ‘Esse Zoom Laag’ waar de woningen van Woonpartners gesitueerd zijn, ligt aan de Bermweg, die parallel loopt aan de Ringvaart tussen Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel. Esse Zoom vlakbij ligt de Zevenhuizerplas. Winkels, sportvoorzieningen en recreatie zijn allemaal in de directe omgeving en wandelend of per fiets te bereiken. Door de nabijheid van de A20 en A16 zijn de ontsluitingsmogelijkheden met de auto goed.

De 60 eengezinswoningen vormen samen met de 56 beleggershuurwoningen in de middenhuur het sluitstuk van project Esse Zoom. De overige woningen in Esse Zoom zijn woningen in de koopsector. Het bestemmingsplan is al vastgesteld in 2016 en de omgevingsvergunning is in maart jl. afgegeven

Belangstellenden voor de sociale huurwoningen kunnen zich aanmelden op de website voor meer informatie. Zij krijgen persoonlijk een bericht wanneer de woningen in de verhuur gaan. We verwachten de verhuur in het eerste kwartaal van 2020.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X