Nieuws

Published on maart 4th, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonplus levert eerste NOM-woningen Fabriplein Schiedam

Op 27 februari vond in Schiedam West de officiële sleuteloverdracht plaats van de eerste ‘NOM-woning met EPV’ (Nul-op-meter-woning met energieprestatievergoeding). Directeur-bestuurder Emile Klep overhandigde de sleutels aan mevrouw Priester en de heer Pasen. Met de nieuwbouw van ‘het Fabriplein’ is Schiedam een aantrekkelijke en duurzame buurt rijker.

Op het Fabriplein komen 46 eengezinswoningen met tuin voor de sociale verhuur. Hiervan zijn 27 woningen ‘NOM woningen met EPV’ en 19 woningen zijn ‘NOM-ready’. Dit project sluit perfect aan op de Woonvisie van de gemeente en de ambities van Woonplus: meer duurzame en betaalbare woningen voor gezinnen realiseren.

Woningen met historische details
Dit project speelt in op de woonwens van gezinnen uit onze stad. Een belangrijke eis van Woonplus, de gemeente én de bewoners voor de nieuwbouw was om de unieke sfeer van het plein te behouden. Het buurtje was erg geliefd, maar door verzakkingen en ouderdom bleek het  opknappen van de woningen geen optie. Architect Rob Ruoff heeft daarom in de plannen voor de nieuwe woningen historische details uit de oorspronkelijke woningen laten terugkomen. Dit is bijvoorbeeld te herkennen aan de bouwhoogte en het uiterlijk van de voorgevels.

Samenwerking
Woonplus bedankt gemeente en bouwonderneming Waal voor de succesvolle samenwerking, met speciale dank aan de klankbordgroep. Mona Rademakers, projectleider Investeringen van Woonplus, overlegde iedere twee maanden met deze groep betrokken bewoners uit de wijk. Woonplus is heel trots op wat hier in Schiedam met elkaar is bereikt.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X