Nieuws

Published on januari 8th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonveste laat inwoners Heusden profiteren van opbrengst zonnepanelen Caleidoscoop

Op 20 december tekenden Zon op Heusden Coöperatie en Woonveste een overeenkomst om het dak van de multifunctionele accommodatie en woongebouw Caleidoscoop in Vlijmen te benutten voor zonnepanelen. Daarmee biedt Woonveste ruimte om ’een veld’ van bijna 500 zonnepanelen te plaatsen om zonnestroom op te wekken voor huishoudens in de directe omgeving.

Iedere inwoner van de gemeente Heusden binnen de zogenaamde postcoderoos waar het zonnedak is aangebracht, kan profiteren van de zonne-energie die het dak van Caleidoscoop opwekt. De postcoderoos bestaat uit de viercijferige postcode van de centrale postcode plus alle direct aangrenzende postcodegebieden. De zonnestroominstallatie moet in één van de postcodes binnen de vastgestelde ‘roos’ liggen.

Zon op Heusden past bij duurzaamheidsambities van Woonveste

Zon op Heusden is een initiatief van energiecoöperatie Energiek Heusden en legt zich speciaal toe op het ontwikkelen, bouwen en exploiteren van zonne-installaties op gebouwen in de gemeente Heusden. Eerder plaatste Zon op Heusden een zonnedak met 250 zonnepanelen op sportcomplex De Kubus in Oudheusden. Dit initiatief van Zon op Heusden past bij de duurzaamheidsambities van Woonveste. Daarom heeft de wooncorporatie het dak van gebouw Caleidoscoop ter beschikking gesteld voor het plaatsen van zonnepanelen. Zo draagt Woonveste bij aan een beter milieu en fiscaal voordeel. Ook voor bewoners die geen zonnepanalen op hun eigen dak willen of wiens dak niet geschikt is om zonnepanelen te plaatsen.

Meer weten?

In het voorjaar van 2019 zullen de zonnepanelen worden aangebracht zodat de installatie rondom de zomer van 2019 in bedrijf genomen kan worden. Meer informatie is te vinden op https://www.zonopnederland.nl/zon-op-heusden/ Geïnteresseerden kunnen zich vrijblijvend inschrijven: zonopheusden@energiekheusden.nl.

Klik hier voor meer informatie 

 


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X