Nieuws

Published on april 12th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonveste realiseert bijzondere woonvorm in Vlijmen

Vertegenwoordigers van Woonveste en Chapeau Woonkring Heusden hebben op 8 april de huurovereenkomst voor 18 appartementen aan de Nassaulaan in Vlijmen voor een looptijd van twintig jaar ondertekend. De woningen maken deel uit van een fraai nieuwbouwproject met in totaal 50 zeer energiezuinige appartementen. De 32 sociale huurwoningen zijn inmiddels verhuurd.

BAM Wonen bouwt in opdracht van Woonveste 50 zeer energiezuinige appartementen op de voormalige kerklocatie aan de Nassaulaan in Vlijmen. Hiervan zijn 32 appartementen voor de sociale verhuur en 18 appartementen voor Chapeau Woonkring Heusden. Eén van de 18 appartementen is ingericht als gemeenschappelijke ruimte.In de appartementen van Chapeau Woonkring Heusden gaan mensen met een psychische kwetsbaarheid onder professionele begeleiding zelfstandig wonen. Deze woonvorm past goed bij de maatschappelijke taak die Woonveste als wooncorporatie heeft.

Alle appartementen worden zeer energiezuinig gebouwd. De woningen wekken voldoende energie op om te voorzien in verwarming, warm water en elektriciteit. Een gasaansluiting is niet meer nodig. De bewoner krijgt de garantie dat de woning de beloofde energieprestatie blijft halen.

In het ontwerp dat in samenwerking met Marquart architecten tot stand is gekomen, is de toren van de voormalige kerk opgenomen. De toren vormt de verbinding tussen de twee gebouwdelen. De met zorg gekozen kleuren en materialen zoals de stenen en houten accenten maken dat deze fraaie woonlocatie een aanwinst is voor de Vlijmense wijk Vliedberg.

De bouw van de appartementen is gestart in het eerste kwartaal van 2018. De woningen worden eind tweede kwartaal 2019 opgeleverd.

https://www.woonveste.nl/Nieuws-462/Artikel-332/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X