Nieuws

Published on februari 7th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonvizier start bouw van 21 appartementen Romboutsstraat

31 januari vond op het bouwterrein op de hoek van de Romboutsstraat en de Van Gilslaan in Made de officiële start plaats van de 21 nieuwbouwappartementen.  Met deze extreem duurzame en levensloopbestendige woningen levert Woonvizier wederom een bijdrage aan het woningtekort in de regio. 

Unieke locatie
Directeur-bestuurder Ellen van Beijsterveldt-Niels: ‘Na een lange tijd van voorbereidingen kunnen we eindelijk van start met de bouw van deze appartementen. Dit woningtype is een mooie aanvulling binnen Made en de locatie is prachtig. Bewoners wonen hier straks door groen omgeven met de winkels op steenworp afstand. Door de BENG-eisen die voor deze bouw van toepassing zijn, realiseert Zwaluwe Bouw hier niet alleen woningen waar een grote behoefte aan is, maar bovendien waar bewoners bijna energieneutraal kunnen wonen’. Wethouder Stoop van de gemeente Drimmelen vult aan: ‘Samen met Woonvizier zijn we tot een heel mooi plan gekomen op deze locatie waar straks een groen parkje voor de buurt zal komen. Het is mooi om te zien dat er op veel plekken gebouwd wordt in onze gemeente en dat ook de sociale huurwoningen hier onderdeel van zijn. Het was een snelle procedure met een warm welkom van de buurt’.

Bijna energieneutraal
Voor alle nieuwbouw geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de strenge eisen voor Bijna Energie neutrale Gebouwen (BENG). Die eisen vloeien o.a. voort uit het Energieakkoord voor duurzame groei. Deze nieuwe eisen zijn er om nieuwe woningen en gebouwen energiezuinig te maken en duurzame nieuwbouw toe te passen. Voor bewoners betekent dit niet alleen een lagere energierekening, maar ook meer wooncomfort. De verwachting is dat de woningen eind dit jaar worden opgeleverd.

https://www.woonvizier.net/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X