Nieuws

Published on april 17th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonwaard brent twee flats Overdie naar energielabel A++

Woonwaard start in mei met de verduurzaming van 48 appartementen aan de Koelmalaan en de Reinaertlaan in Alkmaar. BAM Wonen voert de woningverbetering uit.

De gevels en daken van de jaren-zestig-flats worden vernieuwd en worden zeer goed geïsoleerd, er komt HR++ glas in de nieuwe kunststof kozijnen en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning zorgt voor schone en gezonde lucht in de woning. Met zonnepanelen op het dak wekken de gebouwen bovendien zelf energie op. De woningen worden aangesloten op het warmtenet van de HVC en zijn daarmee gasloos. Na de renovatie hebben de woningen een zeer zuinig energielabel A++.

Metamorfose 
De gebouwen krijgen een lift, waardoor de woningen toegankelijk worden voor mindervaliden. Na de opknapbeurt komen de bewoners binnen via een nieuwe entree, waarvan zij het interieur zelf uitkozen. Ook kozen ze hun eigen nieuwe voordeur. Er komen nieuwe hekken aan de galerij- en balkonzijde. De galerijvloer wordt verhoogd om de toegang tot de woningen te verbeteren.  

Woonwaard verwacht dat de werkzaamheden in december klaar zijn.  

Waarom deze verduurzaming?
Ons klimaat verandert. Om dat tegen te gaan mag de temperatuur niet verder stijgen dan 2 graden. Dat kunnen we bereiken door CO2 uitstoot te verminderen. Woonwaard levert hieraan een belangrijke bijdrage door haar woningen te verduurzamen.

https://www.woonwaard.nl/nc/nieuws/nieuwsbericht/twee-flats-overdie-naar-energielabel-a/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X