Nieuws

Published on mei 7th, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonwaard plaatst in 2020 zonnepanelen op 400 meergezinswoningen

Woningcorporatie Woonwaard gaat in 2020 zonnepanelen aansluiten op ca. 400 meergezinswoningen in de gemeenten Alkmaar en Heerhugowaard. Hiermee geeft Woonwaard verder invulling aan haar duurzame ambities. Voor het plaatsen van de zonnepanelen gaat Woonwaard de samenwerking aan met het bedrijf De Zoncorporatie uit Amsterdam.

Welke appartementen krijgen een aanbieding?

Alle appartementengebouwen van Woonwaard die geschikt zijn, komen gefaseerd aan de beurt. We starten in 2020 met gebouwen die voldoende geïsoleerd zijn en een dakbedekking hebben die recent is vervangen of nog langer dan tien jaar mee gaat. Binnenkort wordt bekend welke gebouwen dit zijn.

Komende maand krijgen de bewoners van deze geselecteerde appartementengebouwen een aanbieding voor zonnepanelen. Woonwaard financiert de zonnepanelen en bewoners kunnen er 4, 5 of 6 huren. Dit aantal is afhankelijk van de beschikbare dakruimte en het aantal woningen. Wanneer de huurder besluit mee te doen, dan bespaart hij zo’n 30% op zijn energierekening.

Wanneer het niet mogelijk is om ieder appartement aan te sluiten op zonnepanelen, omdat er te weinig dakruimte is, worden de zonnepanelen aan de centrale voorzieningen gekoppeld. In dat geval kunnen alle bewoners in een appartementencomplex toch (indirect) besparen dankzij lagere verbruikskosten van de centrale voorzieningen.

Samenwerking
Eind 2019 is Woonwaard al gestart met enkele pilots voor het aanleggen van zonnepanelen op meergezinswoningen. De daaropvolgende aanbesteding is net zoals bij de gezamenlijke inkoop zonnepanelen op eengezinswoningen weer zo opgesteld dat andere corporaties zich hierbij kunnen aansluiten.

De laatste tijd werkt een groep van Noord-Hollandse corporaties samen om kennis over duurzaamheid en de maatregelen slim in te kopen. Zo hoeven de corporaties niet allemaal zelf het wiel uit te vinden en worden er schaalvoordelen gerealiseerd. Met het plaatsen van zonnepanelen op zowel eengezinswoningen als meergezinswoningen maakt Woonwaard vaart waar het gaat om het realiseren van haar duurzame dubbeldoelstelling: zorgen voor het milieu én de portemonnee van haar huurders.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X