Nieuws

Published on maart 26th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonwaarts levert 30 passende en betaalbare woningen op in Beuningen

Op maandag 8 maart en dinsdag 9 maart 2021 ontvingen de eerste bewoners van de 30 huurappartementen aan het Kerkplein in Beuningen de sleutel van hun nieuwe (t)huis. Een leuk en spannend moment, want voor de bewoners was dit de eerste keer in hun nieuwe huis. 

Esther Lamers, onze directeur-bestuurder: “Ik ben blij dat we deze 30 appartementen in Beuningen konden realiseren. Onze belangrijkste taak is zorgen voor voldoende passende en betaalbare woningen. Vooral voor mensen met een lager inkomen. En met de toevoeging van de 30 appartementen vergroten we het aantal woningen dat met huurtoeslag bereikbaar is”. Alle appartementen hebben een huurprijs van € 633,00. De 30 nieuwe appartementen zorgen daarnaast voor doorstroming binnen de gemeente Beuningen. Mensen gaan verhuizen waardoor er weer woningen vrij komen. In totaal laten 14 van de nieuwe bewoners een huurwoning achter van Woonwaarts. Deze woningen komen dus weer beschikbaar voor andere woningzoekenden. 

Van een grote naar een beter passende woning

Twee appartementen wezen we al eerder direct toe aan kandidaten vanuit het project ‘van groot naar beter’. Het gaat om 65+ huurders die een eengezinswoning van ons achterlaten in Beuningen. Esther Lamers: “Zo hopen we de drempel voor senioren om te verhuizen zo laag mogelijk te maken. En het zorgt ervoor dat er én meer eengezinswoningen beschikbaar komen én dat senioren langer zelfstandig kunnen wonen omdat ze naar een beter passende woning verhuizen. 16 appartementen verhuurden we via meettijd, 2 via loting en 10 aan mensen die zorg nodig hebben. 

Appartementen bij uitstek geschikt voor mensen die zorg nodig hebben, maar wel graag zelfstandig blijven wonen

Alle appartementen zijn levensloopgeschikt en liggen naast onze locatie Alde Steeg. Bij uitstek geschikt dus voor mensen die zorg nodig hebben, maar graag zelfstandig blijven wonen. Bert van Lingen, bestuurder Zorggroep Maas & Waal: “De behoefte aan zelfstandig wonen met zorg in de buurt is groot. Daarom werken we voor de verhuur van 10 appartementen samen met Woonwaarts.” Deze bewoners krijgen volgende week de sleutel van hun woning. Ze huren de woning van Woonwaarts. En de helft van deze mensen laat een sociale huurwoning achter voor andere woningzoekenden. 

Energiezuinig en duurzaam wonen

Alle appartementen zijn gasloos. En het gebouw is zeer energiezuinig. Dat betekent minder stookkosten en lagere woonkosten voor de bewoners. Overal zit driedubbel glas en er is een collectieve warmtevoorziening in de kelder. Deze wordt gevoed door warmte- en koudebronnen in de bodem en zonnecollectoren op het dak van het gebouw. Deze leveren via de vloerverwarming de warmte in alle appartementen en zorgt ook voor de koeling ervan. We zijn trots want voor ons is dit het 1e gasloze woongebouw in Beuningen. 

Mogelijkheid van ontmoeten en verbinden

Giesbers uit Wijchen is na een aanbestedingsprocedure als winnaar naar voren gekomen van deze ontwikkel- en bouwopdracht. Anders dan voorgesteld heeft zij samen met opZoom architecten het gebouw met een prachtige overdekte binnenruimte ontworpen. Een fantastische ruimte voor ontmoeten en verbinden! 

Nieuwe naam van het woongebouw verwijst naar vroegere smederij

We vroegen bewoners en de buurt mee te denken over een naam voor het woongebouw. Uit verschillende inzendingen kozen we de naam ‘De Smederij’. De Smederij verwijst naar de smederij die vroeger op de plek van het gebouw stond. 

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X