Nieuws

Published on juni 14th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonwenz bereidt herontwikkeling Alberickstraat voor

Op dit moment onderzoek corporatie Woonwenz de nieuwbouwmogelijkheden voor een deel van de Blerickse wijk Vastenavondkamp. Daarvoor moeten waarschijnlijk twee verouderde flats aan de Alberickstraat plaatsmaken. Dat betekent dat de huidige bewoners samen met Woonwenz op zoek gaan naar een nieuwe woning.

Gemeente Venlo, Woonwenz, Antares en de Provincie Limburg zijn al enige tijd actief in de Blerickse wijk Vastenavondkamp. Waar de afgelopen periode de aandacht vooral uitging naar sociaal-maatschappelijke investeringen en veiligheid, zijn er inmiddels ook steeds meer fysieke projecten in ontwikkeling of uitvoering. Op dit moment concentreren we ons op het gebied rondom de Alberickstraat en het iets verderop gelegen winkelcentrum. Hier lopen inmiddels gesprekken over met de gemeente en enkele vastgoedeigenaren.  

Verhuisbesluit

Hoewel de plannen voor dit deel van Vastenavondkamp nog in ontwikkeling zijn, hebben we al een ‘verhuisbesluit’ genomen voor ons complex aan de Alberickstraat, tussen sporthal Egerbos en de Johannes de Doperkerk. De 54 appartementen, verdeeld over twee flats, zijn verouderd en onvoldoende energiezuinig. We hebben een uitgebreid onderzoek gedaan naar de flats en ook de bewoners gevraagd naar hun mening. Zij noemden met name de gehorigheid, netheid en ventilatie als aandachtspunten. We verwachten dat de flats ook na een eventuele renovatie onvoldoende toekomstbestendig zijn en koersen daarom op sloop. Ruim driekwart van de bewoners deelde die mening.

Nieuwbouwplan

Hoewel het definitieve sloopbesluit pas genomen wordt als ook de toekomstige nieuwbouwplannen bekend zijn, is sloop dus zeer waarschijnlijk. Na de sloop moeten er ook weer nieuwe betaalbare woningen terugkomen in dit deel van de wijk. We kijken voor de toekomstige invulling van de bouwlocatie breder dan alleen de plek waar de flats nu staan. Vandaar dat nu nog niet bekend is wat er op precies teruggebouwd wordt. Naar verwachting is die duidelijkheid er binnen enkele maanden wel.

Tijdelijke verhuur

We vinden het belangrijk om de bewoners van de flats vanaf het begin mee te nemen in onze afwegingen. Daarom hebben we er ook voor gekozen niet te wachten met de herhuisvesting van de bewoners totdat er een sloopbesluit genomen is. Zo heeft iedereen ruim de tijd om een passende woning te vinden. De bewoners krijgen voorrang bij de woningtoewijzing en een verhuiskostenvergoeding. Inmiddels hebben 11 huurders al een andere woning gevonden.5 appartementen stonden al leeg. We laten de vrijkomende appartementen overigens niet leeg liggen. Via leegstandsbeheerder VPS kunnen mensen hier tijdelijk tegen gereduceerd tarief een woning huren. Ideaal voor mensen die snel op zoek zijn naar een woning, maar nog niet lang genoeg staan ingeschreven om kans te maken op de meeste reguliere sociale huurwoningen. Bijkomend voordeel is dat de flat netjes en veilig blijft en het niet nodig is appartementen die vrijkomen dicht te timmeren. Dat is uiteindelijk veel beter voor de leefbaarheid. Lees hier meer over tijdelijk verhuur. 

Samen opruimen

Nu de verhuizingen op gang komen hebben Woonwenz en VPS afgelopen week een ‘containeractie’ bij de flats georganiseerd. Bewoners konden gratis hun grofvuil storten in enkele afvalcontainers. Een handige manier om alvast wat overtollige spullen kwijt te raken. Natuurlijk hielpen onze medewerkers en die van VPS een handje mee.

https://www.woonwenz.nl/over-ons/nieuws-publicaties/laatste-nieuws/nieuwsbericht/herontwikkeling-alberickstraat-in-voorbereiding


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X