Nieuws

Published on juli 2nd, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonwenz bouwt extra nieuwbouwwoningen voor Venlo-Noord

Na de bouwvak start Woonwenz met de realisatie van 18 levensloopbestendige en energieneutrale woningen aan de Karbindersstraat in Venlo-Noord. De sociale huurwoningen worden gebouwd op het braakliggend terrein aan de Karbindersstraat – Agnes Huijnstraat. Het plan sluit aan op de getransformeerde woonwijk rondom de Zoutmetersstraat, waar Woonwenz afgelopen jaren een kleine honderd nieuwbouwwoningen realiseerde.

Kleine huishoudens
De huurwoningen hebben ieder een woonoppervlakte van circa 95 m2 en worden door Bouwbedrijven Jongen gebouwd. De woningen zijn bedoeld voor een- en tweepersoonshuishoudens. De badkamer en de hoofdslaapkamer liggen op de begane grond. De woningen zijn daardoor ook geschikt voor senioren die slecht ter been zijn en of op termijn zorg nodig hebben. Ten aanzien van de architectuur is rekening gehouden met de tegenovergelegen woningen aan het Agnes Huijn Carré. Dit is onder andere terug te zien in de voordeur en de raampartij.

Energieneutrale huurwoningen
De nieuwe woningen worden zeer energiezuinig en volledig gasloos. Voor Woonwenz is dit het tweede nieuwbouwproject dat energieneutraal wordt opgeleverd. Een energieneutrale woning is een huis dat (met een normaal leefpatroon en wooncomfort) over een heel jaar gezien evenveel energie gebruikt als dat het zelf opwekt. Dit geldt alleen voor de installaties die zich in de woning bevinden, zoals de CV, mechanische installatie en warm tapwater. Het gebruikersdeel wordt hier niet in meegerekend.  Zonnepanelen, een luchtwarmtepomp-installatie en een warmte-terug-win (WTW) installatiesysteem zorgen voor een zo duurzaam mogelijke opwekking van energie. Apparatuur, zoals een koelkast of televisie, wordt wel op het energienetwerk aangesloten. Een huurder betaalt dus alleen nog energiekosten voor zijn eigen aangesloten apparatuur inclusief verlichting.

Verwacht wordt dat de woningen medio 2020 worden opgeleverd.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X