Nieuws

Published on mei 1st, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonwenz start nieuwbouw IJsvogelstraat Venlo-Zuid

In opdracht van Woonwenz is Jongen Bouwpartners gestart met de nieuwbouw aan de IJsvogelstraat, Lepelaarstraat en Kraanvogelstraat in Venlo-Zuid. Op de plek waar tot vorig jaar een oud schoolgebouw stond, komen 34 levensloopbestendige, sociale huurwoningen in een parkachtige omgeving. De woningen worden gasloos en energieneutraal.

Woningtypes
De 34 woningen zijn bedoeld voor diverse kleine huishoudens van 1 of 2 personen. De nieuwbouw wordt levensloopbestendig. Deze zogenaamde “nultredewoningen” hebben de badkamer en slaapkamer op de begane grond en zijn daardoor ook geschikt voor mensen die wat ouder zijn of zorg nodig hebben. 

Duurzaamheid
De woningen zijn volledig gasloos en energieneutraal. Ze zijn zeer goed geïsoleerd en hebben een warmtepomp, HR++ glas en een energiezuinig ventilatiesysteem (WTW-unit). De zonnepanelen op de daken wekken de benodigde elektriciteit op voor de verwarming, het warm tapwater en de ventilatie. De toekomstige bewoners betalen alleen nog voor de elektriciteit van de eigen huishoudelijke apparatuur en verlichting. We brengen ook geen Energieprestatievergoeding in rekening. De nieuwe woningen worden de eerste gasloze woningen van Hagerhof-Oost. Deze wijk moet de eerste aardgasvrije wijk van Venlo worden. 
(Lees hier meer over Hagerhof-Oost, aardgasvrije wijk

Herinrichting openbaar gebied
Duurzaamheid staat ook voorop bij de inrichting van het openbaar gebied. De gemeente Venlo zorgt, na veelvuldig overleg met de buurt, voor veel groen rondom de woningen. Het park wordt heringericht en het totale gebied wordt zelfs groener dan voorheen. In deze animatie is dat goed te zien. Het park wordt als het ware doorgetrokken, zodat het groen mooi doorloopt tussen de nieuwbouwwoningen. In deze animatie is goed te zien hoe de situatie was vóór de sloop van de school en hoe de nieuwe situatie er uit gaat zien. 

Planning
De 34 nieuwbouwwoningen aan de IJsvogelstraat zijn onderdeel van een groot bouwproject van in totaal 119 sociale huurwoningen die Jongen Bouwpartners momenteel op diverse projectlocaties voor ons bouwt.  De IJsvogelstraat is het sluitstuk van het project. Naar verwachting zijn de woningen begin volgend jaar klaar. De verhuur start na de zomervakantie via verhuurplatform www.thuisinlimburg.nl. Alle woningen krijgen huurprijzen onder de huurtoeslaggrens. 

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X